Het genot van een nieuwe Mac

Vandaag heb ik een nieuwe (tweedehands) MacBook Pro gekocht van een House muzikant in Nijmegen. Mijn eigen MacBook Pro begon zelfmoord te plegen. Na jaren trouwe dienst hielden de ventilatoren ermee op. Ik kon nog wel doorwerken, maar steeds regelmatiger hield hij er plots mee op en bevroor alles. Of nog erger, hij sprong opeens op zwart. En omdat ik hem dagelijks nodig heb was ter reparatie aanbieden niet de oplossing. Daarnaast heb ik hem al een hele tijd, dus een nieuwe, snellere was welkom.
Dus de laatste tijd was ik regelmatig op Tweedehandsmac.nl te vinden.
Daar vond ik een nieuwe MacBook Pro die aan mijn wensen voldeed. Iets sneller, iets nieuwer, grotere harde schijf en tweemaal zoveel intern geheugen. Bod gedaan dat werd geaccepteerd en opgehaald.


Omdat ik een Time Machine op mijn oude Mac had draaien als back-up kon ik makkelijk deze op de nieuwe Mac terugzetten. Nou ja, makkelijk. Het was even volgelen en proberen, maar het is gelukt.
Alle inlognamen en wachtwoorden werkten nog en de meeste programma’s ook… de meeste, want toen ik Photoshop wilde opstarten… There’s a licencing problem 🙁
De volgende morgen even gegoogled en inderdaad, daar hadden meer mensen problemen mee gehad. Gelukkig was de oplossing erg simpel (Flex map verwijderen en opnieuw opstarten) en ja hoor; het werkte.

Dus nu heb ik weer een goed werkende Mac zonder al te veel problemen. Thank you Mac for making my life easier!

PS ik heb ook ervaring met het installeren van een nieuwe windows machine en dat viel vele malen meer tegen hoor…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •