Peach nu ook via web, Android app op komst

Peach, het ‘nieuwe’ social platform dat enige tijd geleden opeens veel aandacht kreeg, leek al snel de weg van Ello, Tsü, TheDropOn etc te gaan volgen. Vergetelheid. Die kans is er natuurlijk nog steeds, maar 2 dingen kunnen het tij wellicht nog keren. De eerste is er al! Een webinterface!

Peach webinterface

Als je al een Peach account hebt, dus als je de app al hebt gedownload en jezelf ingeschreven, dan kun je via peachwww.com nu ook via je browser de content lezen die anderen gedeeld hebben. Maar de webinterface is nog verre van compleet!

Dat zegt de maker, Dom Hofmann, zelf ook. Hij maakte de webversie dan ook in zijn vrije tijd en stelt de code beschikbaar via GitHub. De webversie is eigenlijk nog maar een heel kale timeline. Je kunt geen gebruik maken van de speciale commando’s en je kunt ook geen nieuwe mensen ontdekken via de mensen die je al volgt. Maar wie weet hoe dat webgedeelte de app toch weer even een kleine push geeft totdat ook Android gebruikers eindelijk mee mogen gaan spelen.

Wie twijfelt om wel of niet te beginnen met Peach, en waarom zou je dat eigenlijk niet proberen, kan eerst eens kijken naar deze mooie webpagina van Pencil: usepencil.com/play/rrhoover/a-few-peachy-observations. Daarin wordt Peach voor de leek uitgelegd op een erg mooie manier. Overigens komt deze tip van Frank Meeuwsen (op Peach te vinden onder: It is I, Frank! @thatinternetguyagain).

Oh ja, en wie denkt snel een account aan te maken en te gebruiken als de zoveelste linkdump om verkeer naar de eigen website te brengen…

giphy

Geef een platform eerst een kans om zich een eigen niche en interactie te ontwikkelen. dan krijg je tenminste ook relevante volgers die wel interactie aangaan.

Update: vanavond werd de app ook  vernieuwd; onder andere met nieuwe magic words!

Peach update

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •