De Geert, glossy als guerrilla anti-propaganda?

Sinds gisteren is Nederland een nieuw Glossy Magazine rijker. Nadat De Linda had laten zien hoe het moest en De Matthijs, De Maarten, De Gerda en De Youp het trucje nadeden hebben we nu een ode aan de Peroxide Prins in de vorm van De Geert. Dacht ik, want toen ik de kans kreeg om de beknopte PDF-versie van De Geert te kunnen zien wist ik beter. De Geert is geen ode aan de godsdienstig leider van 1,5 miljoen autochtonen. Nee, het is -bij mijn weten- de eerste vorm van guerrilla anti-propaganda.

De tekst ONGEAUTHORISEERD geeft het eigenlijk al aan, maar ik weet niet of al die Geert-adepten dat direct in de gaten hebben. Ik denk dat een hoop van zijn aanhangers inderdaad zullen denken dat het een blad is over wat Pechtold treffend de Zonnekoning van Rutte-Verhagen1 noemde.

Maar ze zullen van een koude kermis thuiskomen, de inhoud strookt absoluut niet met ze gewend zijn van hun gote leider. Niet de gebruikelijke stigmatiserende one-liners. Geen hypocriete scheiding tussen godsdienst vs ideologie waarbij de gelovigen in één ruk geschoffeerd en in de hoek gezet worden omdat sommige misleide fundamentalisten de discussie beheersen.

Nee, een artikel over kopvoddenmode, heerlijke Hollandse snacks, een eigen strip en meer van dat. Ik hoop dat de criticasters van ‘Hij zie zegt wat wij denken’ niet alle exemplaren kopen. Dan blijven er namelijk geen exemplaren over voor die anderhalf miljoen Nederlanders die denken dat ze de meerderheid vormen van ‘ons volk’, en die hebben De Geert harder nodig dan wij…

Overigens kun je De Geert ook online kopen in de webwinkel van Geert waar nog veel meer leuks te koop is, bezoeken dus, het is namelijk bijna tijd voor Sinterklaas het Oud-Hollandse feest van die Turkse (!!!) bisschop Sint Nicolaas.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •