Het Google Streetview colatruck mysterie

Iedereen kent ondertussen Google Streetview toch wel, die -omstreden- tool om in een soort 3d omgeving door je dorp of stad te struinen. Daar is de laatste dagen redelijk wat rumour over; nee; ik doel niet op de privacy issues in Duitsland en nu ook Tjechië, maar over een colatruck die mysterieus van merk verandert.

Kijk maar eens naar onderstaand beeld dat je op deze url kunt vinden:

Het beeld is van een straat in 3800 ontario est,montreal, aan de linkerkant zien we een truck die geparkeerd staat. het opschrift doet vermoeden dat de truck vol zit met Pepsi cola.

Gaan we nu een stuk vooruit door op de pijl te klikken die je ziet verschijnen als je over de foto hoovert dan zien we het volgende beeld:

En Et Voila, de Pepsi cola is veranderd in Coca Cola. Zelfde truck en als je weet dat Google’s Streetview wagentje gewoon rondrijdt zou het ook niet zoveel later kunnen zijn.

Het blijft vreemd en ik heb nog niet kunnen ontdekken over het hoe en waarom? Iemand een steekhoudend idee?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

3 comments on “Het Google Streetview colatruck mysterie”

 1. Michel

  Op de 2e foto aan de rechterzijde zie je meer auto’s geparkeerd, ook is de stand van de zon anders zo te zien aan de schaduwen.

 2. Pingback: Tweets that mention Het Google Streetview colatruck mysterie « Herman vindt… -- Topsy.com

 3. Jelle

  De gehele zijstraat (Rue Ontario Est ) geeft Pepsi weer, en de hele weg (Avenue Volois) Coca Cola, behalve op het kruispunt, dat valt blijkbaar bij die zijstraat.

  En die wegen zijn op verschillende tijdstippen gefotografeerd.

  Opgelost 😉

Comments are closed.