Nieuws over Qwiki en Instagr.am

Allereerst Instagr.am, daar schreef ik al eerder over en deed een paar suggesties over hoe ik dacht dat de social media potentie beter benut zou kunnen worden. Ik wil niet claimen dat ze zich daar iets van aangetrokken hebben, feit is wel dat de site sinds kort enkele veranderingen heeft ondergaan die al meer richting de social media gaan dan tot voorheen het geval was. De tekst bij de instagr.am foto is tegenwoordig zichtbaar, de likes (hartjes die gebruikers elkaar onderling geven) zijn met de gevers avatars zichtbaar, je kunt commentaar geven via de site die in de app weer terugkomt en je kunt Facebook likes geven en tweeten. Daarnaast is, als je dat gekozen hebt, de lokatie van de foto zichtbaar.

In de tussentijd heb ik een andere variant gevonden van de app die ik besprak en die gebruik maakte van de API van Instagr.am en de content anders presenteerde. Deze nieuwe site doet hetzelfde, maar dan anders, en ik denk mooier/ beter! Inkastgram.com kun je via OAuth toegang tot je Instagr.am account geven en daarmee de content (foto’s in dit geval) binnentrekken. En daarmee opent ze een manier van interactie waar Instagr.am zelf nog veel van kan leren.

Als laatste weer even terug naar Qwiki, de zoekmachine die me verraste met zijn nieuwe manier van feedback geven en de algehele vriendelijkheid en lol die het project uitstraalde. Ze zijn inmiddels live en zetten grote stappen. Recent is namelijk hun eerste iPad app verschenen!

En ik moet zeggen dat ze er erg goed in geslaagd zijn om de website naar de iPad app te porteren. Onnodig te benadrukken dat de iPad bij uitstek de tool is om de audio-visuele feedback, die Qwiki geeft op zoekopdrachten, volledig tot zijn recht doet komen. Qwiki op iPad in het onderwijs!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden