Mixtent: peer ranking via LinkedIn

Vanmiddag kwam ik op een site waar je een peer ranking tool voor LinkedIn kon openen: mixtent.com. Het principe erachter is nogal leuk. Het gaat er van uit dat iedereen bepaalde ‘skills’ heeft. Op LinkedIn zeker, dat zijn je professionele eigenschappen die als het goed is prominent opgesomd worden. Mixtent leek het een prima idee om via een soort ‘HotorNot’ battle twee mensen uit je netwerk voor te schotelen en gebaseerd op jouw ervaring met die mensen je te laten kiezen welke van de twee het best waren in die skill.

Door een x-aantal van dergelijke battles te doen (doorgaans 25 per skill) ontsluit je die skill voor jezelf.

Ik ontdekte dat het nogal verslavend is; ik had al snel een groot aantal skills ontsloten en op die manier mijn kenniskring gerankt in hun skills. Natuurlijk zijn er dan ook overall rankings, leaderboards en alle sociale aspecten die je van een dergelijke tool mag verwachten.

Ik heb met plezier een groot aantal skills ontsloten, connecties beoordeelt en mensen gerankt. Het laat je ook nadenken over de personen in je netwerk en op die manier weer een paar connecties ‘herontdekt’. Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden.

Veel plezier bij Mixtents ‘Skilled or Not’.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden

2 reacties on “Mixtent: peer ranking via LinkedIn”

  1. Pingback: Nieuwe manier van invloed bepalen: Hot or Not-ranking in KloutLabs | Twittermania

Reacties zijn gesloten.