Is digitale tv wel een vooruitgang?

Gisteren was het weet zover; ik wilde de tv aanzetten en…. NIETS NADA NIKSNIE! Zwart, geen beeld, geen reactie van de decoder en dat voor de zoveelste keer.

Nu is er een kleine uitleg op zijn plaats. Na een ware hel meegemaakt te hebben met KPN toen ze ons huis op glasvezel aansloten had ik besloten om alles, maar ook echt alles bij KPN weg te halen. Ik zeg er één ding over: OPLICHTERS! Ziggo werd ‘the brand of choice’ en het ‘alles in één pakket’ paste mooi bij ons. Bijkomend voordeel was dat we ook nog eens vele malen goedkoper uit bleken te zijn.

Ik zal de details besparen, maar zoals gewoonlijk bleek overstappen makkelijker gezegd dan gedaan. Ik wil niet zeggen van de regen in de drup, maar het heeft wel even geduurd voor alles werkte zoals bedoeld. Daarbij de opmerking dat ik, omdat ik mezelf vrij goed ken, alles door monteurs heb laten aansluiten. Het feit dat hier de meervoudsvorm gebruikt wordt is veelzeggend.


Maar de Samsung digitale decoder is een apart verhaal. Na eerst een paar maanden probleemloos gedraaid te hebben hield hij er plots mee op, niks meer; zwart beeld en de decoder schakelde zichzelf uit. (Gratis) Bellen met de helpdesk, allerlei pogingen het ding weer tot leven te wekken, het haalde niets uit. Dus kreeg ik een nieuwe, hetzelfde probleem direct bij aansluiten, weer een nieuwe, weer een nieuwe, weer een nieuwe, weer een nieuwe, gebracht door een monteur (!) en ja, hij deed het weer.

Maar gister dus weer niets, tot ik hem een tijd uit liet staan en ‘s avonds weer eens probeerde. Hij deed het weer.

Ik begin te vermoeden dat dat ding erg temperatuurgevoelig hij. Hij staat in een kastje met volop ventilatieruimte eromheen, maar toch is het altijd erg heet daarbinnen door dat ding. Je hand erop leggen geeft inderdaad hetzelfde gevoel, erg, heel erg warm. Dat kan niet goed zijn. Ik vraag me af of die dingen bij iedereen zo heet zijn. Dat slurpt toch energie; is daar niets beters voor te verzinnen? Standby zou toch niet zoveel warmte moeten genereren?

ls iemand een goed tip heeft? Graag, ik ben overal voor in wat dat betreft!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 comment on “Is digitale tv wel een vooruitgang?”

 1. Stefan Edwards

  Herman,

  Wat een tv-leed. Zoals ik gisteren al op twitter meldde heb ik geïnvesteerd in een betere recorder dan standaard door de KPN, UPC of Ziggo wordt meegeleverd.
  Zie onderstaande link:
  http://www.hobohifi.nl/default.aspx?page=product&id=6349&title=IHDR-5050C

  Het apparaat werkt naar volle tevredenheid sinds de aanschaf.

  Succes met het tv-leed en ik hoop dat je er binnenkort weer ten volle van kunt genieten 😉

  Stefan Edwards

Comments are closed.