WTF: Spider-Man musical?

Nee, alstublieft! Doe het niet… Dat waren mijn eerste gedachten toen ik las dat in NY’s Broadway een musical op de planken gebracht zou worden rond mijn favoriete muurkruiper. Een muscial! Van Spiderman; dat kan toch niet goed gaan. Maar toe ik las dat U2 de muziek ervoor zou gaan maken begon ik te twijfelen. Okay, ik ben geen echte fan; verder dan een verzamel-cd en enkele cadeau gekregen cd’s ben ik met U2 nooit gekomen, dus helemaal overtuigd was ik niet.


Maar toen ik deze foto zag van het kostuum van Goblin werd ik toch een beetje nerveus: “Dat kunnen ze niet menen!” Dat ziet eruit alsof het ontworpen werd voor Jheronimus Bosch’ schilderij ‘De Tuin der Lusten‘, en dan vooral het rechter paneel. Dat doet geen recht aan de tekeningen en zelfs niet aan het filmkarakter.

Ook het tweede kostuum dat getoond werd, van de schurk Swiss Miss, ziet eruit als een totale misser zoals je hieronder ziet:

Dit kostuum ziet er ook niet uit alsof het door de vaardige handen van de Marvel tekenaars werd vervaardigd. Bij de film kon ik me nog verheugen op de special effects, en ook de kostuums waren okay. Maar ik vrees met grote vreze dat die muscial het niet gaat worden voor mij. Onderstaande video van de hoofdpersoon en zanger (sic) helpt ook al niet:

Ach, wie houd ik voor de gek, het is Spider-man en ik ben fan, een simpel 1-2 tje dus. Nu nog een manier zien te vinden om naar New York te gaan zonder dat ik mijn hele doopceel moet lichten voor die nieuwe regels. Via Canada en dan met de auto… werkt dat?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

1 comment on “WTF: Spider-Man musical?”

 1. groen71

  Ach, daar hoef je toch niet voor naar Amerika

  Als het een succes wordt in NY, denk ik dat er ene Joop uit Almere snel met een Nederlandse show komt.

  De liedjes vertaalt naar steenkolen Nederlands … incl. tenenkrommende zinnen … en de rollen van Spiderman en Mary-Jane vertolkt door Jamai en Tooske Ragas… Dan kan je pas echt lachen!

  Veel sterkte Spiderman-fans!

  p.s. De muziek zal dan waarschijnlijk door Kane gespeeld worden … zucht!

Comments are closed.