What's Trending? Twitter gaat het uitleggen

Twitter is het hier en nu en daarom is Twitter ook, meer dan enig ander scoalmedia platform, dé plek om zogenaamde ‘Trending Topics’ te ontdekken en te volgen. Trending topics vind je, afhankelijk van welke app of tool je gebruikt, ergens; maar de bekendste plek is links op de homepage van Twitter. Je hebt wereldwijde trends, daar werd mee begonnen. Maar trends worden steeds lokaler, inmiddels kun je in veel landen al kiezen voor de nationale trends en zelfs plaatselijke trends. Maar die trends zijn veelal gekoppeld aan bepaalde hashtags. En die hashtags zijn soms behoorlijk cryptisch als je er niet middenin zit. Daarom is Twitter weer eens iets nieuws aan het testen…

Twitter trends

Recent zagen we al een keer een test waarbij bepaalde hashtags werden uitgelegd als je erop klikte. Da’s best wel handig dacht ik toen ik keek naar hashtags als #tvoh (nog redelijk bekend) en #sytycd (die ik helemaal niet snapte). Maar die uitleg kreeg je dus pas nadat je erop kilkte, en meestal klikken we pas ergens op als we denken dat we er in geïnteresseerd zijn. Dus tijd voor een ander experiment.

Schermafbeelding 2014-09-02 om 10.57.30

Bovenstaande afbeelding laat zien hoe trending topics, in mijn geval staat hij op NL, er nu uitzien. Maar via Marketingland ontdekte ik dat dat niet bij iedereen het geval is!

weird-twitter-trends

Dit ziet er heel anders uit (overigens gaat het daarbij niet om de kleur van de links, die kan iedereen zelf instellen via de eigen settings). Het vlak is groter omdat de trends uitgelegd worden in een korte zin. Daardoor weet je vooraf wat je ongeveer gaat krijgen als je op de link klikt. Een trend als Russia, London en social media kan allerlei triggers hebben die je misschien niet allemaal evenveel boeien.

Dat doet me denken aan de manier waarop Current.ly trends van Twitter laat zien. Die tonen ook een korte beschrijving van de reden/ inhoud van de trend.

Daarnaast lijkt het alsof de nieuwe vormgeving van trends op twitter.com de hashtags eruit haalt. Trends hoeven niet altijd opgehangen te zijn aan een bepaalde hashtag. Dus dat kan ook toeval zijn.

Wat vind jij van het uiteggen van trends en hashtags?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “What's Trending? Twitter gaat het uitleggen”

  1. Pingback: Handig #hashtag suggestie tooltje | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: Handig #hashtag suggestie tooltje | Herman vindt…

Comments are closed.