Wat was jouw 'TopTweet'? Tooltje vertelt het (en van ieder ander ook)

Sinds ik de beschikking heb over Twitters nieuwe statistieken (en jij hebt dat overigens ook) ligt mijn focus van ‘succes’ niet meer op retweets. Ik ben er achter gekomen dat twitters ‘engagement’ metric eigenlijk beter aangeeft welke tweets van mij ‘succesvol’ waren dan alleen te focussen retweets (en favs). Maar het begrip ‘TopTweet’ is nog steeds iets waar veel mensen benieuwd naar zijn, vooral van zichzelf. Daarom deel ik vandaag een tooltje waarmee je kunt kijken wat jouw persoonlijke TopTweet was, en tevens die van ieder ander openbaar account!

Schermafbeelding 2014-09-28 om 11.01.46

In bijgaande afbeelding zie je mijn TopTweet die 25x geretweet werd, in embedde versie ziet die er zo uit:

We zijn sociaal, dus als ik een nepfactuur ontvang en dat deel, dan springen mijn collega ondernemers erop om ook hun netwerken te waarschuwen voor dit soort malafide bedrijven die proberen een slaatje te slaan uit de onwetende mens. Ben ik dan ook best dankbaar voor. Ook ik herkende de hoax van eerdere berichten en wist daarom dat ik dit niet moest betalen.

Het tooltje dat mij dit vertelde heet MyTopTweet.com en als je die via OAuth aan je account koppelt, dan krijg je een url waarmee je je beste tweets kunt delen, dus ook de nummer 2, 3 enz… En dat doet de tool niet alleen voor je eigen tweets, maar ook van die van ieder ander account dat niet achter een slotje zit. Dus de beste tweets van @RoosvanVugt, @Brechtjedeleij en zelfs van @Pontifex!

Helaas kijkt het tooltje maar naar je laatste 3.200 tweets, dus als je zoals ik een veeltweeter bent, dan mis je misschien je TopTweet allertijden. daarvoor moet je dan naar de uitgebreidere tool favstar. Daar zie ik een heel andere TopTweet, deze namelijk:

Die scoort heel wat hoger dan 25x (vreemd dat Favstar echter meer retweets en favs toekent dan twitter zelf!).

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Wat was jouw 'TopTweet'? Tooltje vertelt het (en van ieder ander ook)”

  1. Pingback: Wat was jouw 'TopTweet'? Tooltje vertelt het (e...

Comments are closed.