Videoclip met live interactie van je sociale netwerken

Aangezien ik redelijk fan ben van de technische mogelijkheden van Internet, zonder zelf echt een techneut te zijn, was ik behoorljk onder de indruk van de HTML5 videoclip die Arcade Fire maakte voor Google’s Chrome browser. Ik dacht dat ik daarmee wel de top van de huidige stand van zaken qua intractie van muziek, kijker/ luisteraar en Internet technologie had gezien. Totdat ik vanmorgen de ‘videoclip’ van het Japanse Sour zag. Die gaat nog een stukje verder en voegt Internet, Twitter, Facebook en live webcam bijeen op een manier die erg, heel erg veel indruk maakt!

Ik zal het verloop van de clip proberen te schetsen aan de hand van een aantal opeenvolgende images, maar daar doe ik het geheel absoluut geen recht. Daarvoor moet je echt de Sour site zelf bezoeken en vergeet niet om je Facebook profiel, je Twitter profiel én je webcam te koppelen!

Bovenstaand beeld is uit het begin, je ziet mijn TimeLine van Twitter, wat opvalt is dat de bovenste tweets over de clip gaan. Geen zorgen overigens; die tweets worden alleen voor de clip gebruikt! Ze verschijnen niet echt in je timeline. Ik schrok me namelijk een hoedje, want ik dacht dat ik echt aan het spammen sloeg, maar geen enkele uiting verscheen op Twitter of Facebook. Da’s alvast één gescoord punt.

Daarnaast zie je in het rechterpaneel van NewTwitter lay-out dat er een video speelt, dat is Sour. Erboven bouwt zich een mannetje op bestaande uit avatars van mijn volgers.

De videoclip in het rechterpaneel speelt verder, de tweets horen bij de tekst (denk ik, want mijn Japans is niet zo best de laatste tijd).

We stappen over naar mijn Facebook account dat ook gekoppeld is aan de videoclip. Wederom, geen spam, no worrie…

Weer een stap verder. Verschillende kleine browservenster voegen zich samen tot één enkel samengesteld én bewegend beeld! Erg cool allemaal, later ga je hier nog veeeeeel mooiere voorbeelden van aantreffen.

Als stilstaand beeld niet zo duidelijk, maar hier wordt dus een instrument bespeeld over meerdere browservensters. Echt, ik wilde dat ik dergelijke technieken beheerste, ik word hier erg jaloers van!

Natuurlijk is dit overzicht bij lange na niet zo indrukwekkend als ‘the real thing’! Maar ik hoop dat ik je enthousiast gemaakt hebt om de Sour HTML5 showcase site zelf uit te proberen. Qua muziek viel het niet echt in mijn straatje, de cd zal ik niet kopen. Maar ik denk dat ik de clip nog wel een paar keer ga laten zien, dat is hij meer dan waard. Okay nog eentje dan, tijdens de clip wordt ook je webcam gebruikt. Daarvan zie je op een gegeven moment een livebeeld van jezelf; maar dat beeld is een samengesteld mosaic van avatars van je volgers! Ik zeg WTF (voor de ouderen onder ons, dat betekend Welcome To facebook -sic-). Hieronder een beeld, zoom maar eens in…

In de clip ziet het beeld er echt veel beter uit. Okay, nog één keer dan: bezoek de site van Sour. Je zult absoluut niet teleurgesteld zijn. Gebruik wél een browser die HTML5 ondersteunt, dus Safari of Chrome. Onder FireFox op Mac werkte het iig niet. Verder lees ik graag jouw mening over deze videoclip hieronder terug…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Videoclip met live interactie van je sociale netwerken”

  1. Pingback: Twitter fotosharing nu voor iedereen beschikbaar | Twittermania

Comments are closed.