Typetraining met Twitter!

Doorgaans besteed ik hier aandacht aan alle interessante, opmerkelijke, nieuwe, relevante zaken die op en rond Twitter en andere socialmedia kanalen gebeuren. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn, dus waarom zouden we deze nevelige zondagmorgen niet aan iets anders, minder serieus, besteden. Bijvoorbeeld een typetraining aan de hand van tweets?

Schermafbeelding 2014-12-14 om 10.06.31

De tool waar je dat mee kunt doen heet Tweetype en is zeer simpel, maar wel verslavend. Je kunt kiezen uit twee ‘smaken’: een search of je timeline.

Als eerste koos ik ervoor om niet in te loggen, better safe than sorry. Dan kun je de standaard versie spelen. Je krijgt een voorbeeldtweet en daar moet je de inhoud exact en zo snel mogelijk na-typen:

Schermafbeelding 2014-12-14 om 10.05.18

Tijdens het typen glijdt de groene balk over de letter; als je een typo maakt kleurt die rood en kun je het verbeteren. Maar de tijd loopt door!

Nadat ik deze versie gespeeld had logde ik in en keek naar de andere opties.

Allereerst een willekeurige search:

Schermafbeelding 2014-12-14 om 10.05.42

Die geeft een andere tweet, je kunt kiezen uit verschillende woorden.

Maar het werd pas echt leuk toen ik ervoor koos om tweets uit mijn eigen timeline te natypen!

Schermafbeelding 2014-12-14 om 10.06.18

Geen extra’s, maar gewoon grappig om iemand die je kent (ga ik vanuit) na te apen en te kijken hoelang hij of zij over die tweet gedaan had. Alhoewel, Remy moest zijn reactie aan Corinne natuurlijk eerst bedenken, ik hoefde hem alleen over te typen.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •