Twitters "You May Also Like…' feature nu breed uitgerold

Midden april kwam het nieuws dat Twitter een nieuwe feature aan het testen was: ‘You May Also Like…’ werd het gedoopt. In het kort kwam het erop neer dat je als je een tweet ‘in detail’ bekeek, dus op de eigen unieke url op Twitter.com, je gerelateerde tweets aan de zijkant erbij kreeg die ‘meer’ informatie gaven over het onderwerp en dat op basis van een algoritme. Toen kon ik het niet reproduceren, maar sinds gisterenavond is dat geen probleem meer!

Schermafbeelding 2015-05-03 om 09.33.16

In bijgaande afbeelding zie je hoe het eruit ziet; ik kan het nu bijna op voorhand bepalen welke tweets het wel en niet krijgen dus kon ik er ook een aantal ‘schieten’:

Als je de screenshots in de embedde tweet bekijkt, dan zie je dat het niet alleen op Amerikaanse nieuwsbronnen verschijnt, maar ook NOSop3 krijgt het; en zoals je hieronder ziet ook niet geverifieerde nieuwsbronnen: Schermafbeelding 2015-05-03 om 09.33.50 De ‘truc’ lijkt eruit te bestaan dat het dus een ‘nieuwsaccount’ moet zijn waarnaar gelinkt wordt. In de embedde tweet zie je namelijk dat ook mijn tweet met een link naar TNW de gerelateerde tweets erbij krijgen. Op die website moet echter ook Twitter Cards zijn geïmplementeerd. Als je dat nog niet gedaan hebt op je site heb je dus weer een extra reden om daar snel mee te starten. Ik vermoed namelijk dat dat tweerichtingen op werkt en dat de tweets die er als ‘gerelateerd’ rechts bijkomen ook cards moeten bevatten. Wil je dus ontdekt worden door een nieuwe groep relevante potentiële volgers dan is het handig als jouw nieuwerwets naast tweets verschijnen die bekeken worden door een relevante doelgroep. Op die manier laat je het algoritme voor je werken. Het gemak waarmee ik het n kan reproduceren doet me denken dat het inmiddels breed uitgerold is, dus benieuwd of jullie ook gerelateerd nieuws krijgen als je op de tijdcode klikt van onderstaande tweets (werkt dus alleen op Twitter.com, niet in de mobiele apps!)

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitters "You May Also Like…' feature nu breed uitgerold”

  1. Pingback: Twitters "You May Also Like...' feature nu...

Comments are closed.