Twitter wijzigt pop-up andermans profiel op twitter.com

Als je net zo nieuwsgierig bent als ik, dan heb je waarschijnlijk ook de notificatietab op je Twitteraccount regelmatig open staan. Daar zie je alle interacties die met je tweets gedaan zijn, van retweets tot favs en nieuwe volgers. Vooral bij die laatste ben ik geneigd om ‘even’ hun profiel te checken als ze me gaan volgen. Gewoon om te kijken wat voor ‘vlees’ er in mijn kuip valt. Vanmorgen ontdekte ik dat die ‘sneakpeak‘ opeens geheel gewijzigd is!

Ondanks het feit dat ik niet meer voor Twittermania schrijf ben ik nog steeds bovengemiddeld geïnteresseerd in de nieuwe ins en outs en ik geloof dat ik hiermee zelfs weer eens een primeurtje gevonden heb. De buzz zal wel niet zo groot zijn als een artikel op de maniakale site, maar stiekem toch wel een beetje ‘trots’ dat ik weer eens ‘First w00t’ kan roepen 🙂

Zoals je in bijgaande afbeelding ziet is de nieuwe profiel sneak peak (hoe moet ik dit anders betitelen?) aangepast aan de nieuwe profielpagina’s die recent geïntroduceerd zijn.

Heb je je profielpagina nog niet aangepast, dat moet je dan snel doen, ook al heb je hem niet zelf geactiveerd, sinds 28 mei heeft iedereen hem verplicht doorgevoerd gekregen! Op Apostle.nl schreef ik een artikel waar je allemaal rekening mee moet houden rond je nieuwe Twitterdesign van je profielpagina.

De nieuwe header is aangepast, die liet tot vandaag de ‘oude’ lay-out zien waar je avatar midden op je header-image stond.

Ook de manier waarop je het aantal tweet, volgers en volgens en de biografie is gelijk getrokken.

Ik moet zeggen dat ik het prettiger vind, ik ben al vrij snel gewend geraakt aan de nieuwe vormgeving en hiermee komt er meer eenheid in uitstraling.

Ik vond wel iets vreemds dat ik maar moeilijk kan plaatsen of verklaren:

In de eerste afbeelding zie je hoe Jeroen in de pop-up verschijnt, maar in bovenstaande afbeelding zie je aan ander account.

Wat me bevreemde is de hoeveelheid tweets die eronder staan; die zijn erg verschillend! Bij Jeroen kreeg ik er veel meer dan bij het Drechtsteden account…

Twee dingen waaraan ik denk dat het kan liggen zijn:

  1. Jeroen heeft veeeel meer tweets dan Drechtsteden…
  2. Jeroen en ik delen veel meer dezelfde volgers dan Drechtsteden en ik…

Voor beiden valt iets te zeggen, maar wat de doorslag geeft? Misschien hebben jullie daar meer of minder intelligente ideeën bij…? Hoor/ lees ik graag hieronder dan!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •