Twitter wijzigt design homepage opnieuw

Sommige experimenten die Twitter doet hebben een major impact, andere gaan onopgemerkt voorbij tot twitter besluit om het naar iedereen uit te rollen; en dan nog moet je soms heel goed opletten anders mis je het. Gelukki kondigde twitter de wijziging van vannacht zelf aan, eufemistisch misschien, maar ik ontdekte toch een klein grappig detail dat nergens genoemd werd…

Schermafbeelding 2014-10-09 om 08.24.53

Bovenstaande afbeelding is de vernieuwde profielpagina van Twitter.com, ik denk dat je het verschil met de vorige versie niet direct ziet:

Schermafbeelding 2014-10-07 om 09.19.29

Daarom heb ik het gewijzigde onderdeel maar even onder elkaar gezet (boven oud, onder nieuw):

topnav

Onderstaande tweets geven aan wat er veranderd is:

Inderdaad, je DM’s zijn verhuisd van rechts naast het zoekveld naar links tussen notificaties en Discover; en daarvoor moest de ‘Me’ tab verdwijnen. Om je eigen profielpagina te zien moet je nu op het nieuwe icoon met je avatar rechts klikken. Maar dan ben je er nog niet, want door erop te klikken open je alleen het valmenu en daar moet je dan voor je eigen profiel kiezen (als je op de home tab zit is het simpeler, dan kun je gewoon links op je eigen profiellink klikken:

Schermafbeelding 2014-10-09 om 08.33.05

Maar ik ontdekte dus nog iets, wat mogelijkerwijs al veel langer bestaat, maar wat mij dus nog nooit opgevallen is. En dat vind je via de #Discover tab.

Zoals je ziet staat er een blauw Twitter vogeltje in het midden (Larry Bird heet die overigens). Die doet eigenlijk niets, het is geen link; tenminste….

Ik was namelijk een beetje aan het rondkijken en rondklikken om te kijken of hetnieuwe design nog andere dingen meegenomen had; en wat ontdekte ik. Als je in Discover zit, dan is Larry Bird wel een soort van link!

Je krijgt geen ‘vingertje’ in plaats van je cursor, maar als je met het pijltje op het twitter logo klikt, dan wordt je discover content ververst!

Zoals ontdekking en wijzigingen komen, geen wereldschokkende ontdekking; maar het maakte me wel nieuwsgierig of ik nog meer van dergelijke verstopte features kon ontdekken. Of misschien weet jij er toevallig al enkele, dan deel die svp via de comments!

Update: het vogeltje blijkt multi-functioneel!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter wijzigt design homepage opnieuw”

  1. Pingback: Twitter wijzigt design homepage opnieuw | Twitt...

Comments are closed.