Twitter voert strijd tegen trollen op

Twitter is voor velen van ons een plek waar al dan niet zakelijk in contact treden met anderen om uiteenlopende redenen; en dat in maximaal 140 tekens. Die redenen kunnen uiteenlopen van het uitwisselen van punnikpatronen tot rechtstreeks producten kopen in de tweet van een merk of bedrijf. Voor een kleine groep is het echter nog iets heel anders; een plek waar ze vanuit een betrekkelijke anonimiteit de meest walgelijke, aanstootgevende en laagdrempelige bagger uitstorten over wie ze maar als doelwit kiezen en vaak zijn dat celebs. Maar Twitter voert de strijd tegen trollen verder op!

The sand dune

Laatst verstuurde ik al een tweet waarin ik liet zien dat op het webplatform blokkeren en rapporteren gescheiden waren waar ze vroeger onder één noemer vielen:

Costolo liet begin dit jaar al weten dat het bedrijf de activiteiten van trollen niet meer kon negeren. En vandaag liet Twitter safety weten dat er nieuwe maatregelen en mogelijkheden van kracht worden:

In het blog waarnaar gelinkt wordt staat dat Twitter de opties voor het rapporteren uitbreidt wordt naar ‘omstanders’, dat het team dat daarop reageert uitgebreid wordt en dat opties die daarvoor beschikbaar zijn aangepast en gelijkgetrokken worden over alle platformen.

Twitter VP of user services, Tina Bhatnagar:

“Overall, we now review five times as many user reports as we did previously, and we have tripled the size of the support team focused on handling abuse reports,”

Dat dat hoognodig is bleek weer eens uit het recente filmpje waarin Australische tv-celbs enkele van hun ‘troltweets’ die ze toegestuurd krijgen via @mentions hardop voorlezen:

Een waarschuwing, niet voor de fijngevoelige lezer/kijker/ luisteraar!

Vooral vrouwen, en dan vooral vrouwen met een mening, en dan vooral vrouwen met een mening die op tv komen lijken veel trollen aan te trekken. Maar ook op scholen hoor je het en niet alleen celebs zijn het doelwit.

Twitter gaat zelfs een paar stappen verder; volgens The Verge gaat het bekende telefoonnummers, die soms als extra verificatie gevraagd worden, ‘blacklisten’. Als zo’n trol een nieuw account aanmaakt en gerapporteerd wordt krijgt de houder de vraag zich extra te versificeren via mobiel. Staat dat nummer op de blacklist wordt het account suspended.

Niet waterdicht geef ik direct toe, maar een goede stap in de richting en hopelijk een teken dat Twitter dit probleem serieus gaat aanpakken.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter voert strijd tegen trollen op”

  1. Pingback: Twitter voert strijd tegen trollen op | Twitter...

Comments are closed.