Twitter test WhatsApp sharebutton in Android App

Recente onderzoeken laten zien dat jongeren massaal naar de verschillende messagingapps aan het het verhuizen zijn en WhatsApp, recent overgenomen door Facebook, is daar het belangrijkste platform in. Daarnaast zien we dat WhatsApp steeds vaker het platform is waar we nieuws en dergelijke delen met onze vrienden, dus is het logisch dat steeds meer bedrijven aan het kijken zijn of ze daar gebruik van kunnen maken en Twitter is de laatste die daar tests mee aan het doen is zo blijkt uit onderstaande screenshots…

whatsapp-sharing-twitter

Bovenstaande afbeelding laat je de Twitterapp op Android zien, wat opvalt is een groen WhatsApp icoontje. Als je daarop klikt kun je de url van de tweet delen via WhatsApp:

whatsapp-sharing-twitter2

In de linkerafbeelding staat de button bovenin, naast het zoekicoon, maar rechts staat de button rechtsonder, naast de normale ‘deelknop’.

Dat lijkt dus best wel op de ‘retweeten met commentaartest’ die ik gisteren ontdekte, en die Suzanne van Ekel (Twitter hoofd marketing NL) gisteravond bevestigde:

Delen via WhatsApp kan een goede strategie zijn om nieuwe gebruikers aan te trekken of bestaande, slapende, gebruikers te reactiveren. Maar het werpt ook de vraag op waarom alleen via WhatsApp? Delen via Facebook, LinkedIn, Google+, Pinterest zijn dan ook platformen die daarvoor ingezet zouden kunnen worden? Zolang de url van de oorspronkelijke tweet maar het gedeelde is zal het steeds verkeer naar twitter.com of een app zijn.

Het spreekt voor zich dat de button alleen zichtbaar is op de mobiele app van Twitter (zoals gezegd, alleen nog op Android gesignaleerd). Misschien dat de mobiele website van Twitter, m.twitter.com, ook nog gaat meedoen, omdat die relevant is. Maar alle overige apps hebben hier geen nut bij, omdat WhatsApp altijd gekoppeld is aan je mobiele nummer om je vrienden te zoeken.

Steeds meer websites bieden delen via WhatsApp aan op de mobiele versies van hun websites, je kunt er zelf ook mee aan de gang door bijvoorbeeld een deelknop te maken die je op de mobiele versie van je website zet, dat kan met whatsapp-sharing.com of Po.ost.

Bron: TNW

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •