Twitter test vertalen van onbegrijpelijke hashtags

Hashtags zijn enorm makkelijke manieren om je tweets in een bepaalde context te plaatsen, je opmerkingen binnen een bredere discussie te plaatsen of duiding aan je opmerking te geven. e zijn niet door Twitter zelf verzonnen, ze bestonden namelijk al ten tijde van het IRC, en werden door Chris Messina op twister geïntroduceerd. Pas daarna werden ze door Twitter omarmt en werden ze automatisch links waar je op kon klikken. Meestal zijn hashtags redelijk snel te doorgronden. #MH17 was door het reguliere nieuws een begrip; en je moet wel onder een steen geleefd hebben als je niet snapte wat #wk2014 betekende. Maar als je niet in dansspelshows geïnteresseerd bent kun je je hoofd breken over #sytycd. Maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen!

hashtag vertaling

The Wall Street Journal ontdekte namelijk dat Twitter een nieuwe feature aan het testen is die je verteld wat die cryptische afkorting betekend. In de afbeelding zie je daar enkele voorbeelden van.

Voor Twitter is het een manier om nieuwe gebruikers wegwijs te maken in de soms verwarrende wereld van Twitter in het algemeen en hashtags in het bijzonder. Hashtags geven inderdaad nog wel eens problemen. Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar hoe hashtags werken. Zo zijn twee hashtags per tweet ideaal. Minder geeft je minder exposeer, maar meer werkt ook niet. Daarnaast moeten hashtags altijd een letter erin hebben. Ik zag het account van de Tweede Kamer ooit de hashtag #2014 gebruiken:

Om een aantal redenen geen goed idee. Zoals je in de embedde versie ziet wordt een hashtag met alleen cijfers en geen letter geen link, dus geen echte hashtag. En daarnaast is de context van de hashtag (als die al gewerkt zou hebben) niet relevant voor de tweet!

Door hahstags te gaan ‘vertalen’ voor gebruikers leert twitter ons wat wel en niet werkt en waar die hashtag nu eigenlijk overgaat.

Maar let op, dat we dit als test zien wil niet zeggen dat Twitter het ook daadwerkelijk gaat invoeren. Twitter test doorlopend allerlei nieuwe zaken en die komen niet allemaal voor iedereen beschikbaar. Maar deze test lijkt me wel een blijvertje.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter test vertalen van onbegrijpelijke hashtags”

  1. Pingback: What’s Trending? Twitter gaat het uitleggen | Herman vindt…

  2. Pingback: Twitter test vertalen van onbegrijpelijke hasht...

Comments are closed.