Twitter test Stickers, Emoji's, Doodles en meer op Images én videos!

“Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden”, luidt een bekend spreekwoord. En dat geldt zeker voor socialmedia. Zowel privé als zakelijk loont het zich om iedere update te voorzien van een relevante grafische uiting. Bijna alle sociale platformen hebben de laatste tijd het grafische gedeelte in hun statusupdates extra aandacht gegeven. Eerst waren het vooral images, maar de laatste tijd ligt de focus op video (en animerende GIF’s keren ook weer terug). Twitter hoorde daar ook bij, daarom was het vreemd dat de mogelijkheden om je afbeeldingen iets ‘extra’s’ te geven eigenlijk erg beperkt waren. Verleden tijd,omdat je sinds enige tijd een soort filter over je Twitterfoto kunt leggen; en daar gaat nog iets heel nieuws bijkomen lijkt het!

socialmedia-afbeeldingen

SnapChat is enorm populair bij jongeren en ook bedrijven en merken beginnen er actief te worden. SnapChat is het delen van foto’s en video’s waar je zelf iets mee gedaan hebt. En Twitter lijkt daar goed naar gekeken te hebben te oordelen naar de bijzondere tweets die Taylor Swift en haar celebposse afgelopen weekend tijdens MTV’s VMA show gedeeld werden:

Wat… Zebra en Giraffe in beeld…

Tekstvlak en tekstbeeld…

Een pleister met kogelgat?

Het houdt maar niet op…

Pharrel hield het rustig en gebruikte een foto. Het ziet er dus naar uit dat Twitter experimenteert met een nieuwe feature in de bestaande app, of misschien is het wel een geheel nieuwe stand-alone feature? Dat is (nog) iet te ontdekken, omdat de extra info die laat zien welke app de tweet verstuurde (niet in Twitter eigen app te zien, maar wel in bijvoorbeeld Tweetdeck of apps van derden) ontbreekt. Maar de volgende tweets lijken te bevestigen dat er iets nieuws op komst is….

Lara Cohen is Twitters Director of Entertainment Talent en @jinen is Twitters Product Manager! Maar daar bleef het niet bij:

Benieuwd wanneer we hier meer van gaan zien… wat vindt jij?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter test Stickers, Emoji's, Doodles en meer op Images én videos!”

  1. Pingback: Twitter test Stickers, Emoji's, Doodles en meer...

Comments are closed.