Twitter test nieuwe tab met Nieuws

Twitter test doorlopend allerlei nieuwe features die, als uit de data blijkt dat wij daar actief gebruik van maken, bij ons allemaal uitgerold gaat worden. Ik ben benieuwd hoevaak ik die zin al heb geschreven… Het laatste experiment dat live gezien werd is een nieuwe tab waarachter je alleen maar nieuwsverhalen zult zien.

twitter-nieuws

Nieuws is voor Twitter een belangrijk onderdeel. Het is vaak de oorsprong van trending topics die veelal zelfs via andere nieuwsbronnen weer verder verspreid gaat worden. BuzzFeed ontdekte dat Twitter een nieuwe tab test waarachter je alleen nieuws ziet:

twitter nieuws

Op de linkerkant van de afbeelding hierboven zie je het overzicht van nieuws dat je krijgt als je de tab aanklikt. Rechts zie je hoe het nieuws gepresenteerd wordt.

Wat opvalt is dat het nieuws, of de volgorde waarin het gepresenteerd wordt, afhankelijk is van het aantal keren dat het gedeeld wordt. Onduidelijk is of dit losse tweets met links naar het oorspronkelijke artikel zijn, of dat retweets ook meegeteld worden. Daarnaast zie je recht dat er eerst een samenvatting van het artikel staat met een link naar het complete artikel, en daaronder de tweets. Het deed me denken aan de app Current.ly en de gelijknamige website, beide van Nederlandse bodem.

Met een dedicated nieuwskanaal wordt het voor adverteerders ook makkelijker om in te haken op het nieuws. Advertentietweets tussen nieuwsitems zijn voor gebruikers minder ‘irritant;’ dan advertentietweets tussen gesprekken over het nieuws die je in je normale timeline zou tegenkomen.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter test nieuwe tab met Nieuws”

  1. Pingback: Twitter test nieuwe tab met Nieuws | Twitter ed...

Comments are closed.