Twitter test 2 nieuwe features voor zakelijke gebruikers

Wie mijn blogs hier leest weet dat ik verzot ben op Twitter en daarom ook doorlopend monitor of er nieuwe features uitgerold worden, en zo ja welke. Als ze live staan, of breed uitgerold worden schrijf ik daarover op ExpertUpdate, maar als ik tests zie die ik veelbelovend acht, maar die nog niet uitgerold worden dan plaats ik ze hier. Twitter voor zakelijke gebruikers is doorlopend in beweging, dus schrijf je gratis in voor een proeflidmaatschap van ExpertUpdate en volg dit blog als je zakelijk twitteren serieus in wilt gaan zetten.

Twitter-Will-Follow-Facebook-Model-Revamping-Fees-to-Lure-Small-Businesses

Reactietijd van account

Twitter wordt veelal door zakelijke gebruikers ingezet als webcaretool. Klagen op twitter werkt soms zelfs beter dan bellen (onterecht, maar helaas is het nu eenmaal zo dat sommige bedrijven liever niet publiekelijk aan de schandpaal genageld staan en daarom snel optreden.).

De eerste test laat op de profielpagina zien wanneer een zakelijk account het snelst reageert:

Medium (@Medium) - Twitter - Screen Shot 05-07-16 11.41

Nu loop ik wel vaker verkeerd als het om AM/PM gaat, maar het lijkt erop dat @Medium het meest reageert tussen 9 uur ’s ochtends en 2 uur ’s nachts?!?

Twitter heeft leuke tools voor zakelijke gebruikers die webcare willen plegen via het platform, dit zal daar zeker bij helpen. KLM, in de vakbladen vaak als hét voorbeeld van zakelijke inzet social media genoemd, deed zoiets al eens door in/op hun headerimage te zeggen hoe snel ze op dát moment reageerden:

msng - Screen Shot 05-07-16 11.46

Overigens lijkt me dat ook een betere plaats, omdat je headerimage getoond wordt als men over je accountnaam hoovert, daar hoef je dus niet voor naar het profiel te gaan, de responsietijd zoals @Medium die nu test wordt niet in die hooverlaag getoond:

@medium - Twitter Search - Screen Shot 05-07-16 11.48

Featured timeline

Een ‘normale’ profielpagina heeft 3 soorten timelines als je die van een ander bezoekt:

Expert Update (@ExpertUpdate) - Twitter - Screen Shot 05-07-16 11.51

  1. Tweets: de tweets die het account verstuurde.
  2. De tweets + alle gesprekken (reacties)
  3. De media (foto’s, video’s, GIF’s ed) die het account verzond.

Maar als je de timeline van de populaire tool IFTTT bekijkt, dan zie je een 4e die nu vooraan staat:

Featured Tweets by IFTTT (@IFTTT) - Twitter - Screen Shot 05-07-16 11.53

De timeline bestaat uit de tweets van het account zelf, wordt ‘onderbroken’ door media en gaat dan weer verder. Geen retweets (die staan in de ‘normale’ timeline er wel tussen). Het lijkt op een soort gecureerde timeline met selectieve tweets. Maar hoe, waar en waarom, ik tast nog in het duister; als jij een goed idee hebt, dan lees ik die graag in de comments…

Al met al blijkt maar weer dat Twitter nog steeds relevant is voor zakelijke gebruikers, om te monitoren wat er over hen gezegd wordt, om te delen wat interessant is (intern, maar ook -of vooral ook- extern) én om webcare te plegen…

Bron TNW

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden