Twitter test nieuwe feature -tweets die je niet volgt- in user timelines

Twitter is wat en wie je volgt, dat is een uitspraak die ik vaak doe als iemand me vraagt wat Twitter nu eigenlijk is. Maar die uitspraak moet ik misschien aan gaan passen binnenkort. Ik heb waarschijnlijk nog even, maar dan zou het iets als ‘Twitter is wat of wie je volgt… of die zij volgen” worden. Twitter is namelijk een nieuwe feature aan het testen die ervoor gaat zorgen dat jij tweets gaat zien van accounts die je niet zelf volgt, maar die gevolgd worden door wie jij volgt! Confused? Just read on….

dont-follow-tweet2

Bekijk bovenstaande afbeelding maar eens, de pijlen wijzen naar iets vreemds dat nog niemand, die niet ook tot de testgroep behoort, gezien heeft. Een tweet uit de timeline van iemand die jij volgt, maar in dit geval volgde degene die het zag Buzzfeed zelf dus niet:

Met deze test probeert Twitter je dus nieuwe accounts te laten volgen, een alternatief/ aanvulling op ‘Who To Follow’. Let wel, dit is dus organisch en geen promoted test of advertentie zoals promoted accounts en promoted tweets wel zijn.

De redenering erachter lijkt iets van “Als jij X volgt, en X volgt Y, dan zijn de tweets van Y misschien ook voor jouw interessant…”

Zoals je misschien al weet test Twitter doorlopend allerlei nieuwe zaken live bij geselecteerde groepen gebruikers. Schreef ik bijvoorbeeld over een test van profielpagina’s op mobiel die gelijkgetrokken zouden worden met de website versies.

Die test lijkt inmiddels afgesloten, Onno liet me gisteren namelijk weten dat alles weer normaal is:

Maar nu vraag ik me dus af of de test geslaagd is, en we allemaal de nieuwe profielen gaan krijgen, ofdat de test negatief uitgevallen is en niemand ze nog krijgt?

Abonneer je op dit blog en je mis niets 😉

Bron: TNW

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter test nieuwe feature -tweets die je niet volgt- in user timelines”

  1. Pingback: Twitter test nieuwe feature -tweets die je niet...

Comments are closed.