Twitter test ‘gerelateerde tweets’ bij detailview

Twitter is hét platform als je snel nieuws wilt ontdekken. Door retweets zie je soms tweets voorbij komen die anderen (die jij al volgt) interessant genoeg vonden om te delen met hun netwerk. Vaak voorzien van een url (in het beste geval heeft de website een card geïmplementeerd) of afbeelding. Die komen pas vol tot hun recht als je de tweet ‘in detail’ bekijkt onder zijn eigen url (meestal op te roepen door op de tijdcode te klikken). Twitter test nu een ‘You May Also Like’ sidebar die meer gerelateerde tweets laat zien!

you may also like

In bovenstaande afbeelding zie je de feature in actie, de rechter menubalk laat je nu 5 gerelateerde tweets zien. In eerste instantie lijkt het erop dat het soortgelijke tweets ‘pakt’ van hetzelfde account, maar niet exclusief getuige de 2 andere accounts.

De functie werd op 14 maart voor het eerst gemeld door:

Volgens Venturebeat die de test eerder deze week deelde is de feature nogal wispelturig. Niet alle tweets van bepaalde accounts krijgen de toevoeging; het is dus niet gekoppeld aan het account in kwestie. Zij zagen dat 3 van 5 recente tweets de sidebar kregen. Maar de functie lijkt wel gekoppeld aan de tweet in kwestie, sterker nog; als de tweet de functie heeft houdt hij die ook, maar de tweets die ernaast staan wijzigen wel als je er enige tijd tussen laat zitten voor je opnieuw kijkt.

Onderaan de kolom staat ‘view more’, als je daarop klikt krijg je nog 10 extra gerelateerde tweets:

tweet_suggestions_scroll

Ik kon de releteerde tweets niet zien, ondanks dat ik keek naar de exacte tweets die als voorbeeld getoond werden. Een koppeling met je eigen account (in de test) is er dus wel helaas…

Zoals altijd geldt dat een test van twitter nog niet werkelijkheid hoeft te worden. maar door gerelateerd nieuws te bieden rond een bepaalde tweet breidt Twitter de ‘ontdek-optoie’ wel verder uit. het feit dat dat in de rechterkolom plaatsvind maakt het wel erg verstopt. Niet veel mensen kijken naar tweets in detail (tevens ook het enige moment dat je background image nog zichtbaar is overigens) en op mobiel is hier ook nog niets van gezien. En uit de meeste recente onderzoeken blijkt dat 80% van alle activiteit op Twitter via smartphones plaatsvind.

Bron: Brechtjedeleij

Update: het algoritme werkt nog niet feilloos 🙂

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •