Twitter test 'gepinde' app installeer optie in profiel

Twitter is voor adverteerders een heel mooi platform om direct in realtime met relevante accounts in contact te komen. Met de verschillende Cards die in combinatie met de promoted producten ingezet kunnen worden hebben adverteerders een heel scale aan tools om op de juiste manier, op het juiste moment bij de juiste mensen onder de oogbollen te komen. daar is een nieuwe manier aan te te voegen binnenkort, tenminste, dat lijkt erop te zien aan deze test…

twitterad

In bijgaand voorbeeld zie je tweet screenshots van accounts die apps aanbieden op mobiel. Wat opvalt is dat er een ander design lijkt te zijn! Tussen de bovenkant met bio ed en de timeline voor tweets, media en favorieten is iets erbij gekomen! De optie om de app die het account aanbiedt direct te installeren.

Zoals iedere (online) marketeer weet is iedere stap die je wegneemt tussen ‘verlangen’ en ‘vervulling’ van dat verlangen extra conversie.

Dus als een twitteraar geïnteresseerd raakt in de apps Periscope of Über en naar de profielen van die accounts kijkt, dan kunnen ze direct de apps installeren van de profielpagina.

Dit in tegenstelling tot de ‘omweg’ die eerder genomen  moest worden waarbij de bezoeker op de url moest klikken en dan naar de website gaan en daar de app installeren door naar de desbetreffende App Store (iTunes of Play Store) te gaan.

In plaats van 2 of meer stappen direct de app installeren voor het juiste platform!

Dat scheelt.

Zoals wel vaker het geval is het dus helemaal niet zeker dat deze test ook doorgevoerd gaat worden, maar ik denk dat alle app-makers hier wel van gaan watertanden!

Eerder testte Twitter al; nieuwe advertentieopties voor app-makers door een soort carrousel promoted tweet in de timeline van users te plaatsen:

Bron: TheNextWeb

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter test 'gepinde' app installeer optie in profiel”

  1. Pingback: Twitter test 'gepinde' app installeer optie in ...

Comments are closed.