Twitter stopt met aanbevelingsaccount @MagicRecs

Twitter is wie je volgt, niemand heeft dezelfde Twitterervaring als jij (tenzij ze exact dezelfde accounts gaan volgen natuurlijk), maar hoe ontdek je de accounts die de moeite van het volgen waard zijn? Daar had Twitter een ‘geheim’ account voor: @MagicRecs. Maar je hoeft het nu niet meer te gaan volgen hoor! Twitter is er namelijk mee gestopt….

Twitter MagicRecs account gestopt

Wat was @MagicRecs?

@MagicRecs was een account dat van zichzelf niet veel deed. Maar als je het ging volgen dan ontdekte je dat de bot (@MagicRecs werd ‘aangedreven door een algoritme) heel handig was. Het hield in de gaten welke accounts gevolgd werden door de accounts die jij al volgde. Als die accounts, die jij dus al waardevol vond, met meerderen een bepaald ander account gingen volgen dan kreeg je daar een melding van. De gedachte erachter, die wonderwel werkte, was dat als de mensen die jij als de moeite van het volgen waard vond een ander bepaalt account gingen volgen; dat dat account dan voor jou ook misschien interessant zou zijn.

Op 22 maart ontving ik mijn laatste tip:

@MagicRecs aanbevelingen

[ctt title=”Twitters bot @Magicrecs voor volgaanbevelingen stopt ermee” tweet=”De activiteiten van @MagicRecs zijn overgenomen door een push notificatieoptie” coverup=”V2f3w”]

Twitter gaf via een woordvoerder de volgende verklaring:

@MagicRecs is no longer regularly sending recommendations through Direct Message. Recommendations that were previously shared via Direct Message are now delivered via push notification.

Andere geheime accounts van Twitter

@MagicRecs was niet het enige geheime bosaccount van Twitter. Zo bestaat @EeventParrot nog (zou brekend nieuws gaan melden maar heeft dat nooit gedaan). Maar er zijn er nog veel meer: @attentivebot (van een Twitter developer), @AchievementBird en @MagicHeadlines waren er ook, maar geen van deze accounts lijkt nog erg actief.

Met deze geheime accounts testte Twitter bepaalde algoritmes die daarna in de app ingebouwd werden.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  • 4
  •  
  •  
  •