Twitter ondersteunt nu ook GIF's op website en mobiel!

Voor de één een langgekoesterde droom, voor de ander een nachtmerrie; voor beiden de nieuwe realitijd. Vanaf gisteren worden bewegende GIF afbeeldingen ook getoond op Twitter.com en de mobiele apps voor Android en iOS. GIF is een bestandformaat dat ontwikkeld werd door CompuServe, en dat al in 1987. Het is een alternatief voor de .JPG en .PNG bestandsformaten die ook veel op Internet gebruikt worden. Maar met 1 groot verschil, GIFjes kunnen bewegen en waren dé manier om animatie op het web te verzorgen voor video en breedband hun intrede deden. Begin deze maand ontdekte ik al een soort test, maar nu is die dus uitgerold voor iedereen!

Twitter kondigde de komst van GIF’s aan met, hoe kan het ook anders, een tweet met een GIF erin:

Ik werd wel even in verwarring gebracht; de GIF’s spelen op mobiel en Twitter.com automatisch af, maar zoals je hierboven ziet, gaat dat voor de embedde versie niet op, daar moet je op de afbeelding klikken om hem te starten, ik mis een ‘play’ knop…

Nu weet ik wel dat Twitter steeds visueler wordt, maar auto-play ben ik niet zo’n heel erg grote voorstander van. Niet van video’s (stoute Facebook op mobiel!) en dus ook niet zo van animerende GIF’s.

Maar ik ben daar waarschijnlijk een minderheid in. GIF’s zijn de laatste tijd steeds populairder aan het worden; sites als Tumblr, Imgur.com en Giphy.com. Die laatste presenteerde recent al een speciale Card die GIF’s werkend maakten in tweets, maar nu heeft twitter dat zelf ook gefaciliteerd.

Zoals gezegd werkt het al op de mobiele apps van Twitter zelf, maar de API werd er ook op aangepast dus ook apps van derden kunnen de ondersteuning gaan inbouwen.

Gelukkig maar, gisteren ontdekte ik namelijk iets vreemds in mijn favoriete apps TweetBot. Toen ik op de link van een GIF klikt werd ik naar een detailversie van de tweet gebracht, en als ik daar op de link klikte weer opnieuw! Een soort Inception effect kreeg ik daarbij…

Maar nu Twitter dus GIF’s ondersteunt wil je die natuurlijk ook zelf gaan maken! dat kan, er zijn talloze sites die dat voor je faciliteren. Ik noem er even twee, maar ik denk dat er veel meer zijn: Gifmaker.me en Picasion.com

Oh, wacht, @MagicPixx, de geheime app die op basis van je tweets regelmatig reageert met min of meer relevante afbeeldingen, werd er door geïnspireerd:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter ondersteunt nu ook GIF's op website en mobiel!”

  1. Pingback: Nieuwe video van Twitter over groei volgers niet meer op YouTube! | Herman vindt…

Comments are closed.