Twitter 'No Follow Back'-DM functie is terug van weggeweest

Vanmiddag greep een ‘Buzz’ het nieuws op Twitter een beetje (okay, de mensen die ik volg misschien) dat Twitter DM voor en tussen iedereen had aangezet zonder dat je iemand hoefde te volgen! Een artikel op The Verge was de aanleiding blijkbaar. Ja en nee; zoals altijd is het gedeeltelijk waar en gedeeltelijk niet. Maar laten we beginnen met het belangrijkste: GEEN PANIEK! Het staat standaard uit, dus als je het niet zelf aanzet heb je er helemaal geen ‘last van’. Maar misschien zou je toch even verder moeten lezen….

Correctie toegevoegd op 21-04 onderaan…

twitter-dm-nofollow

Twitter kondigde vandaag het nieuws zelf aan:

Maar al in 2013 werd deze mogelijkheid uitgeprobeerd en sindsdien heb ik die aanstaan! Ik probeerde de functie uit en vond hem eigenlijk wel nuttig. Maar Twitter dacht daar anders over en verwijderde de optie. Ik kon het toen dus ook niet meer uitzetten! 🙂

Recent plaatste Twitter een knop in de instellingen die het mogelijk maakte om de functie weer uit te zetten:

Schermafbeelding 2015-03-21 om 09.31.29

Dit kreeg iedereen die het al had en nog steeds aan had staan.  Je kon het dus alleen uitzetten, en de laatste zin weerhield me. Ik was er inmiddels aan gewend!

Ik volg verhoudingsgewijs niet veel mensen, maar mijn volgers kunnen me via DM allemaal iets vragen als ze dat liever doen dan ‘publiek’

En daar zit de nuance! Alle koppen ten spijt moet er nog steeds sprake zijn van een relatie; deze hoeft nu alleen niet meer wederkerig te zijn!

Spam?

Nee, nada, niets. Alleen relevante vragen. Maar Twitter heeft sindsdien dan ook ingegrepen bij geautomatiseerde handelingen via/ van tools. Maar niet iedereen was zo ‘gelukkig’ blijkbaar. We zullen zien…

Toekomst DM

Hiermee sluit de functie perfect aan op de hernieuwde belangstelling van Twitter voor de mogelijkheden van DM-en als groeps-DM en eerder de mogelijkheid om een link naar een tweet via een DM te delen.

Wie weet, ik heb het al vaker over een Twitter DM stand-alone app gehad. Maar dat is het mooie van voorspellingen, wie weet…

Je vind de optie onder ‘Security and privacy‘ en bij de accounts die ik beheer alleen in de Engelse. Maar dat laatste weet ik dus niet zeker. Zoals bijna altijd zal de uitrol waarschijnlijk gefaseerd zijn, dus als je het vandaag nog niet hebt, kijk morgen of overmorgen nog een keer.

Correctie 21-4

In voorgaande ging ik er van uit dat de ‘oude’ optie teruggezet werd. dat is echter niet het geval, het is een uitbreiding waarbij dus inderdaad geen enkele relatie hoeft te zijn tussen DM zenden en DM ontvanger om het mogelijk te maken, zolang de ontvanger het maar aan heeft staan!

Screen-Shot-2015-04-20-at-11.35.13-AM-730x187

 

Het lijkt erop (ik word voorzichtig) dat de zender ook standaard een antwoord krijgt ook al volgt die de ontvanger niet en heeft de functie ook niet aanstaan. DM’s worden dus behoorlijk gecompliceerd!

Daarnaast krijgt iedere profielpagina een duidelijke knop om DM’s te versturen aan die persoon als de optie bij hem of haar aanstaat:

IMG_0610Ik heb de functie aanstaan, dus benieuwd of iemand die mij niet volgt mij wel een DM kan sturen…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter 'No Follow Back'-DM functie is terug van weggeweest”

  1. Pingback: Nieuwe regels en mogelijkheden van Twitter tegen misbruik | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: Nieuwe regels en mogelijkheden van Twitter tegen misbruik | Herman vindt…

Comments are closed.