Twitter lanceert visualisatietool in beta

Yes! Na de uitgebreide statistieken van Twitter zelf heeft Twitter vandaag (in de UK) een nieuwe beta gelanceerd die een andere ‘afwijking/ liefde’ van me behelst: visualisatie. Op basis van (Twitter)data verbeelden wat wij delen, dat is de kern van mijn interesse in visualisatietools. En ik kan niet wachten tot we hier uitgebreider mee kunnen spelen!

Twitter visualisatietool

Twitters visualisatietool is te vinden op: moments.twitter.com/UK, je kunt er (via het linkermenu) alleen nog kiezen uit een aantal vooropgestelde woorden, maar ik verwacht dat de uiteindelijke versie je de mogelijkheid geeft om zelf bepaalde woorden (80) die voor jou zakelijke niche interessant zijn.

Daarna start een animatie waarbij je de tweets op een kaart ziet verschijnen (alleen volume, geen gedetailleerde). Je kunt de kaart bewegen door te klikken en te slepen. Rechts zit een vergrootglas om in te zoomen en onderin zie je een timeline van een week die je aangeeft wanneer het volume het hoogst was.

Je kunt ook twee (of meer) termen tegelijkertijd met elkaar vergelijken. Dus zo tweet London over katten versus honden:

Schermafbeelding 2014-08-13 om 12.24.25

Het is een leuk begin, maar ik zou dit het liefst uitgebreider zien (Rupsje Nooit Genoeg hè) 😉

Allereerst de optie om zelf woorden te kiezen, dan natuurlijk ook de NL versie en als laatste de mogelijkheid om de tweets zelf te zien als je op de puntjes klikt, en dan natuurlijk ook graag de werkzame tweets zodat je kunt retweeten en replyen.

Maar als eerste beta ben ik hier al heel content mee! De site is wel behoorlijk intensief voor je processor, dus als je geen heel heftig werkpaard heb zou ik eerst wat tabbladen en applicaties sluiten voor je de site bekijkt…

Bron:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter lanceert visualisatietool in beta”

  1. Pingback: Twitter lanceert visualisatietool in beta | Twi...

Comments are closed.