Twitter lanceert groep-DM's en videohosting!

Vandaag kwam Twitter met een nieuwe feature die velen al lange tijd hoopten dat zou komen! Groep-DM’s en de optie om direct vanuit een tweet video’s op te nemen, te bewerken en te delen via het eigen platform! Twee stappen die het platform nóg aantrekkelijker maken, voor de gebruikers; en ook de merken…

twitter-bird-3

De aankondiging kwam vanmiddag van Twitter zelf:

Ook Twitter NL deelde het nieuws met een link naar het Nederlandstalige blog:

In onderstaande video is te zien hoe dat in zijn werk gaat:

Groeps-DM kan dus met meerdere mensen die elkaar niet hoeven te volgen! Als je aan een groep-Dm wordt toegevoegd, dan krijg je daar een melding van. Whatsapp heeft bewezen dat privé gesprekken met meerdere mensen geliefd zijn. daarnaast is het een mooie optie om ‘kletsen’ buiten de algemene timeline te houden en zo krijgt het gesprek ook meer tekens omdat niet iedereen gementioned heeft te worden. Er kunnen maximaal 20 mensen aan een gesprek deelnemen; persoonlijk lijkt me dat een beetje erg veel. Maar minder mag ook 😉

Ook Tweetdeck, eigendom van Twitter, krijgt de functionaliteit om met meerdere mensen privé te chatten op Twitter:

De functie werkt al op de wegversie van TweetDeck en op de apps van Chrome en Windows. De Mac-versie wordt binnenkort uitgebracht.

Social Video

Daarnaast is Twitter Video nu voor iedereen beschikbaar, vanuit de app zelf! De video’s mogen maximaal 30 seconden lang duren en zijn dus perfect als aanvulling op social video als Vine en Instagram video. Ook daar heeft Twitter een video van gemaakt:

In onderstaande afbeelding zie je de ‘flow’ van een video opnemen:

video_blog_image

In de iOS app kun je naast video’s opnemen ook video’s uit je camerapoll uploaden, deze optie wordt later ook in Android toegevoegd.

Dit is de eerste video die zo gemaakt werd:

Beide aanpassingen werden verleden jaar al aangekondigd en zullen binnenkort naar iedereen uitgerold worden. Geen paniek dus als jij er nog niet bijhoort!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •