Twitter laat je nu ook zie wie je gemute hebt op de site

Muten, naar het Engelse werkwoord ‘to mute’ ofwel ‘monddood’ maken, is een relatief nieuw iets voor het officiële Twitter. Op mijn favoriete app, TweetBot, kon het al heel lang en bijna alle apps die niet door Twitter zelf gemaakt zijn ondersteunen het ook. Maar het was pas in april van dit jaar dat ‘muten’ van twitteraars die te luidruchtig waren, op TweetDeck verscheen. Daarna volgde mobiel en tegenwoordig kun je er ook op twitter.com mee aan de slag. Afgelopen week kwam er ook in je settings een pagina voor.

twitter-mute-knop

Twitter kondigde de nieuwe settingspagina zelf aan:

In een screenshot van mijn mijn account is dat redelijk saai:

Schermafbeelding 2014-09-07 om 09.52.20

Ik heb niets of niemand gemute… Op Twitter.com dan! Want als ik dezelfde setting in TweetDeck bekijk:

Schermafbeelding 2014-09-07 om 09.52.58

Dan staat daar dat ik een hashtag mute! Jammer, het zou slimmer geweest zijn om die zaken tussen Tweetdeck en de website te synchroniseren, lijkt me niet meer dan logisch dat ik wat ik mute op TweetDeck ook niet op de site wil zien, of in de mobiele app overigens ook niet! Daarbij kon ik in de mobiele app in de settings er niets over terugvinden, maar daar kun je dus wél mensen muten.

Ik mute wel vaker iets hoor, maar dan tijdelijk. In TweetBot kan ik namelijk iets voor een uur, een dag, een week, een maand of voor altijd muten. Ik gebruik het vooral voor voetbalwedstrijden.

Ik heb in mijn timeline enkele voetbalfans, dus als Ajax weer eens tegen PSV of Feyenoord speelt (of welke varaint dan ook) dan gaan bij de eerste hashtags die hashtags op mute, voor een dag. Daarom hoef ik er niet meer aan te denken of de mute ‘uit te zetten.

Zou mooi zijn als Twitter ook dat erbij zou kopiëren van de apps van derden… Tijdelijk iets of iemand op mute zetten.

 

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •