Twitter laat je nu jezelf retweeten

Twitter is ideaal om content te delen die relevant is voor jouw zakelijke niche. Door relevante content te delen kun je je volgers bij jouw business betrekken. Op die manier trek je relevante nieuwe volgers aan en wordt je op den duur dé expert die antwoord heeft op vragen die relevant zijn in je sector. Dit is hoe het kort door de bocht werkt. Geen verrassing dus dat je regelmatig tweet en dat je extra zorg besteedt aan de tweets die links naar je eigen website bevatten.

Probleem is alleen dat niet iedereen altijd online en/of op Twitter is. Dus als je ’s ochtends een blogartikel deelt om leads voor je business te genereren, wordt dat artikel niet gezien door de mensen die ’s avonds pas online komen op Twitter. Daarom moest je voor ’s avonds een andere tweet opstellen, omdat Twitter het retweeten van jezelf niet toestond, zelfs een exact dezelfde nieuwe tweet werd onmogelijk gemaakt. Tot gisteren dan! Nu mag je jezelf retweeten van Twitter…

Jezelf retweeted voelt soms vies, maar het kan nu wel

Met onderstaande tweet maakte Twitter het nieuws bekend:

Tot nu was op twitter.com, in de app en in Tweetdeck de retweetknop grijs. Je zag hem wel, maar kon hem niet gebruiken. Vanaf nu is de knop dus wel bruikbaar, zowel in de apps als ook op de website; in TweetDeck (bij mij) nog niet.

Waarom zou je jezelf retweeten?

Zoals eerder gezegd kun je jezelf retweeten om interessante informatie te herhalen voor de avondploeg; maar ook het gemis van een edit-button kun je ermee oplossen. Maak je een fout, bijvoorbeeld een spelfout, een verkeerde datum of wat er maar fout kan gaan, dan kun je de verkeerde tweet ‘Quoted Retweeten’ en de verbeterde informatie in het ‘Quoted deel’ zetten.

Dus schroom niet, probeer de nieuwe feature een keer maar ga svp niet alles herhalen wat je postte, overdaad schaadt nog steeds 🙂

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden