Twitter introduceert dagelijkse Highlights voor Android

Twitter werkt doorlopend aan het betrekken van actieve gebruikers, maar vooral ook aan het stimuleren van nieuwe gebruikers. Het laatste wapenfeit daarvan werd gisteren gelanceerd voor Android gebruikers, maar ik denk dat het binnenkort ook over de andere platformen wordt uitgerold: Highlights. Met Highlights wil Twitter helpen om de dagelijkse stroom van tweets behapbaar te maken. Niet iedereen is altijd overal online, dus de kans dat je iets mist is behoorlijk aanwezig. Daar gaat Twiter iets aan doen door je dagelijkse de beste tweets te geven in een overzichtscaroesel.

Twitter_Highlights_screenshots

Met onderstaande tweet met animatie kondigde Twitter Highlights aan:

In het bijbehorende blog ontdekken we dat Twitter Highlights allereerst opt-in is, dat wil zeggen dat je je er eerst voor moet aanmelden voor je ze krijgt.

Maar wat zijn Highlights dan?

Twitter Highlights zijn twee meldingen die je elke dag krijgt. Als je de melding volgt opent zicht de app automatisch en krijg je een apaprte interface waarin je tweets te zien krijgt die aansluiten bij je interessen en die je nog niet gezien hebt.

Dat komt omdat Twitter kijkt naar jouw netwerk en daar de meest interessante info vandaag haalt. Dus gesprekken van de mensen die jij volgt met mensen die je nog niet volgt en daar de belangrijkste onderwerpen van. Welke tweets werden gefavt en geretweet.

Om gebruik te kunnen maken van Twitter Highlights moet je naar je settings gaan op Android en het daar ‘aanzetten’.

Om hier in opgenomen te worden is dus een nieuwe uitdaging voor zakelijke gebruikers. Daarmee kom je onder de oogbollen van nieuwe, potentieel relevante, accounts die wel eens in aanmerking zouden kunnen komen voor je producten of dienst. Maar er is geen manier om daarvoor te zorgen anders dan nog meer je best doen om relevant te zijn voor je doelgroep. Als jouw contentupdates gaan resoneren in de goede omgeving, dan gaat het verders vanzelf.

Twitter highlights is een aanvulling op de bestaande mail– en webnotificatie opties die Twitter biedt om content te ontdekken en Twitter Discover tab, die ik zelf bijna nooit gebruik overigens.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter introduceert dagelijkse Highlights voor Android”

  1. Pingback: Twitter introduceert dagelijkse Highlights voor...

Comments are closed.