Twitter implementeert embedde tweet in tweet nu ook op web

Eind juni implementeerde Twitter een nieuwe manier om een tweet te retweeten op de mobiele apps. Daarmee boden ze een alternatief voor de manier waarop je iemand kunt retweeten. We kenden al de ‘Quoted Retweet’ waarbij de tweet voorzien werd van “RT @naamverzender” al dan niet met commentaar erbij (daarom is de perfecte tweet ook geen 140, maar 110-120 karakters om dat te faciliteren). Later introduceerde Twitter ook zelf retweeten, maar daarbij kon je zelf geen commentaar erbij geven (later uitgebreid met de ‘citeer/ quoted’ optie). En nu komt daar een derde variant bij: de embedde retweet!

Schermafbeelding 2014-07-31 om 08.29.12

Als je een url van een tweet op Twitter.com nu in een tweet plakt en verstuurt, dan krijg je nu bovenstaande tweet. Omdat de originele tweet ’embed’ wordt in de tweet als een soort Card krijg je veel meer ruimte om jouw commentaar/ reactie/ aanvulling op de originele tweet te plaatsen. Perfecte manier om extra tekens te krijgen voor dat commentaar én voor de opsteller van de originele tweet ook handig omdat je nu niet meer in zijn of haar tekst hoeft te schrappen om ruimte te scheppen voor je eigen commentaar.

Als je de tweet embed in een blog als dit, dan werkt het (nog) niet:

Mede-blogger en Twitter fanatiekeling @RickDus speelde mee en embedde mijn embedde tweet van hem (riep daar iemand ‘Inception‘?)

Schermafbeelding 2014-07-31 om 08.31.09

In je home timeline krijgt dit met de blauwe lijntje erbij een leuk effect!

Schermafbeelding 2014-07-31 om 08.32.31

Maar dat krijg je dus niet als je de conversatie buiten je timeline bekijkt:

In de mobiele apps werd doorvoor een nieuwe versie van de retweet knop geïntroduceerd die je laat kiezen tussen ‘citeren’ en ‘retweeten’:

citeren

Maar dat zie ik (nog) niet op het web dus, daar moet je de url vooralsnog gewoon ouderwets kopiëren en plakken.

Oh en Rick had nog een andere aanvulling:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter implementeert embedde tweet in tweet nu ook op web”

  1. Pingback: Embedden tweets in tweets is terug van weggeweest | Herman vindt…

  2. Pingback: Embedden tweet in tweet functie is verdwenen! | Herman vindt…

Comments are closed.