Twitter heeft volop plannen voor de toekomst, maar welke…

Gisteren had Twitter een spannende dag, in de VS mocht/ moest Dick Costolo aan bestaande en geïnteresseerde investeerders uitleggen hoe de plannen voor de toekomst van Twitter zijn. Naast allerlei (min of meer interessante) financiële data werden ook verschillende tipjes van sluiers met betrekking tot de nieuwe features van het platform opgelicht. En daar had ik wel oren naar. Ik verzamelde een aantal geruchten…

Twitter-HQ

Er zijn meerdere nieuwe ontwikkelingen aangekondigd, dus die loop ik even puntsgewijs langs…

Timeline highlights

timeline highlights

Niet iedereen is doorlopend aanwezig op Twitter, of in ieder geval maar weinig mensen. In de tijd dat je je timeline niet gelezen hebt zou je dus in principe heel interessante, belangrijke tweets hebben kunnen missen. Daarom denkt Twitter na over iets dat het in bijgaande afbeelding ‘While you were away‘ heeft genoemd. Het zou een kort overzicht van de ‘belangrijkste’ tweets uit je netwerk kunnen zijn op basis van interesse en retweets of zo. Hoogstwaarschijnlijk op grond van een algoritme, vergelijkbaar hoe Twitter nu al favs ed vanuit je netwerk deelt als je tweemaal refresht zonder dat er nieuwe content is.

LBS breaking nieuws en alerts

breaking

LBS, Location Based Services, is een prachtige manier hoe Twitter realtime en relevant kan combineren. Via het bestaande Alerts worden al mensen gewaarschuwd die in de onmiddellijke nabijheid van een calamiteit zijn door instanties die zich ervoor opgegeven hebben. Je zou dan kunnen denken aan een melding op Twitter als er bijvoorbeeld een gaswolk is bij een brand in jouw onmiddellijke omgeving.

Twitter zou dit kunnen gaan combineren met allerlei instellingen (aanbiedingen van lokale ondernemers die relevant zijn) en nieuwsberichten bijvoorbeeld.

Dan wordt het echter wel zaak om LBS ook echt ‘Location’ te maken en niet een of andere grove nabijheid, in NL is nabij iets anders dan in bijvoorbeeld de VS!

LBS Content

lbs contentAls Twitter dan LBS toch aan het verbeteren is, dan kan het ook locatie afhankelijke content gaan aanbieden (al dan niet in combinatie met advertenties in search ed). Als ik bijvoorbeeld in Den Haag ben en zin heb in vegetarisch Somalisch eten, dan zouden lokale restaurants die voldoen aan mijn wensen daar op in kunnen springen middels een promoted search.

DM uitbreiding

dm-tweets1

Twitter DM systeem is in principe een kleine onontdekte goudmijn. Je zou je zomaar kunnen voorstellen dat Twitter dit als stand alone app gaat loskoppelen van de rest van het platform (net als de ontbundeling van Facebook en messenger) en de concurrentie met WhatsApp of Snapchat aangaat.

De huidige plannen richten zich op DM’s rond populaire onderwerpen (tv shows bijvoorbeeld) die buiten de normale timeline gevoerd worden. Deze zouden al volgende week live gaan; je kunt dan een tweet delen via DM en van commentaar voorzien.

Video hosten

Ik schreef al eerder over het feit dat het slechts een kwestie van tijd is voor Twitter aan iedereen ook het delen van video gaat aanbieden. Met Vine hebben ze daar al een platform voor en adverteerders kregen als eerder de toegang tot promoted videos die ook niet elders gehost worden.

Recent liet Twitter al zien dat de nieuwe videoplayer in staat is om als ‘laag’ over je timeline te liggen waardoor je tijdens het kijken naar de video ook de rest van je timeline kon lezen!

Nieuwe cards voor adverteerders

Ook op het vlak van cards voor adverteerders komt Twitter met nieuws. Wat mij het meest aansprak is een variant op de direct response card; de direct call card:

click-to-call

Door simpelweg op een link/ knop in een tweet te klikken krijg je automatisch telefonisch contact met de tweeteigenaar. Interessant voor webcare, maar ook voor reserveringen in restaurant (icm met LBS acties?).

Hoe, wanneer en of we al deze features gaan zien is nog grotendeels onduidelijk, maar we kunnen al wel stellen dat Twitter nog volop in beweging is.

Voor nieuwe twitteraars heeft twitter ook iets in petto. Tijdens het aanmeldproces wordt naar interesses gevraagd en op basis van die interesses krijgen newbies al direct een timeline met suggestietweets.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •