Twitter heeft nu ook (eindelijk) in-app browser (en nog iets nieuws)

Twitter experimenteert doorlopend met nieuwe feature, mogelijkheden en tools in de app en op de website. Daarnaast heeft het er wel eens een handje van om nieuwe features live te zetten zonder er ruchtbaarheid aan te geven; en verwijderd die soms weer om ze zomaar weer terug te zetten. Verwarrend, maar voor ons ‘TwitterWatchers’ wel een leuk spel om te ontdekken wat nieuw is en wat veranderd. Zo vonden @RickDus en ik gisteren iets vreemds… En we twijfelden behoorlijk of dit nu nieuw was of niet!

browsers

Het begon ermee dat @RickDus me een mention stuurde waarin hij vertelde dat intweet tweet embedden weer terug was van weggeweest, maar daarbij zag hij iets vreemds:

Je kunt websites tegenwoordig in de app bekijken! Dat lijkt voordehandliggend, maar we konden ons niet meer herinneren of dat al langer mogelijk was of dat het nieuw was. Bijna alle andere Twitterapps hebben het namelijk al vanaf dag 1, dus we vroegen ons af of de Twitterapp het nu wel of niet had.

Vanmorgen maar eens gevraagd, en inderdaad; het is nieuw (er is een overigens een nieuwe update)

Dus keek ik even hoe dat eruit ziet:

In je timeline zie je een tweet met ene link erin:

2015-03-25 08.41.46

Je klikt niet direct op de link, maar op de tekst in de tweet om de tweet in detail te zien:

2015-03-25 08.41.55

Je ziet de tweet, de card die op de website geïmplementeerd is en dan scroll je naar beneden:

2015-03-25 08.42.21

Daar zie je een ‘button’ met de tekst ‘Bekijk op…’ en dan de naam van de website. Klik je daarop, dan opent zich een webbrowser in de app:

2015-03-25 08.42.51

Bovenin zie je rechts een icoontje dat je acties met de url laat uitvoeren:

2015-03-25 08.42.47

Maar de tweet van Marloes van TwitterNL bevatte nog een hint: Nieuwe feature? En inderdaad, bij een tweede blik zien we onderin een nieuwe manier om te replyen:

new-reply

Als je daar op klikt krijg je deze optie:

2015-03-25 09.03.16

Wat daarbij opvalt is dat de ‘eigenaar’ van de website nu ook opeens in de reply staat (haar Twitter handel stond in de Card). Voor zakelijke gebruikers dus weer een extra reden om zo snel mogelijk Twitter Cards op de eigen website te implementeren omdat je hiermee dus meer kans hebt om relevante gesprekken te gaan voeren op basis van de content die jij publiceert op je website met relevante mensen die via Twitter praten over die content. Zonder dat je daar in eerste instanties bij betrokken was (oorspronkelijke tweet).

Update! DomDomDomme Herman, natuurlijk had Twitter al een inapp browser,
maar de manier waarop je kunt replyen is wél nieuw!

Update2: De in-app browser blijkt wel nieuw te zijn voor Android!

En nu we het toch over appnews hebben, dit krijgen we binnenkort ook (Marloes’ verwarring ontstond hier mede door), zoeken vanuit de navigatiebalk onderin (nu staat dat bovenin) die direct relevante hashtags ed toont:

zoeken nieuw

(screenshot via @Marloes)

Oh, en in het kader van Twitter tests die live gezien worden nog eentje:

Twitter test een nieuwe manier om je nieuwe content te laten ontdekken op de website

We kennen allemaal wel de manier waarop Twitter je via ‘Who to follow’ wijst op relevante accounts die je misschien ook interessant vindt. Maar dat test het nu ook met relevante tweets, andere content dus, op basis van de tweet die je in detail bekijkt op de website:

youmayalso1-800x518

Links zie je een tweet in detailview (op zijn eigen url dus) en rechts staat daar opeens iets nieuws, extra tweets in verkleinde vorm:

youmayalso2-800x534

Screenshots via MarketingLand.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter heeft nu ook (eindelijk) in-app browser (en nog iets nieuws)”

  1. Pingback: Twitter heeft nu ook (eindelijk) in-app browser...

Comments are closed.