Twitter geeft met nieuwe Audience Insights blik in je volgers en veeeel meer!

Twitter analytics is de beste manier om inzicht te krijgen in wat je op Twitter allemaal doet en welke effecten dat heeft. Maar het onderdeel ‘Followers’ was daarbij altijd een beetje een ondergeschoven kindje omdat dat in vergelijking met de andere onderdelen nogal karig was… Was, want Twitter introduceerde gisteren Audience Insights dat Followers vervangt en daar ontdek je nu veel meer over je volgers dan ik voor mogelijk hield!

Safari - analytics.twitter.com - Audience insights - 28 mei 2015 08:35 Screen Shot

Hierboven zie je de pagina die je krijgt als je nu op Followers klikt. Nogal een verschil met wat je eerst kreeg niet! Maar daar houdt het niet mee op, er is namelijk een uitgebreide subnavigatie:

Safari - analytics.twitter.com - Audience insights - 28 mei 2015 08:43 Screen Shot

Die biedt je in eerste instantie diepere inzichten via de tabs: Demographics, Lifestyle en Mobile Footprint:

Demographics:

Safari - socialmedia.expertupdate.nl - ExpertUpdate - CMS - 28 mei 2015 08:49 Screen Shot

Nieuw is hier dat je ziet welke mobiele operator je volgers gebruiken, wie actief is marketing voor mobiele telefonie aanbieden of mobieltjes kan hier een schat aan info vinden.

Lifestyle:

Safari - socialmedia.expertupdate.nl - ExpertUpdate - CMS - 28 mei 2015 08:54 Screen ShotHet nieuwe hier is het onderdeel tv genres. Tijdens welk soort programma’s kun jij met je inhakers komen om jouw doelgroep te bereiken.

Mobile Footprint:

Safari - analytics.twitter.com - Audience insights - 28 mei 2015 08:57 Screen ShotNiet alleen de operators, maar ook via welk platform (ik heb schijnbaar nog een aantal volgers die via BlackBerry tweeten!

Benchmarken:

Inzichten in je volgers is al heel leuk, zeker als het zo uitgebreid gebeurt; maar inzichten in je volgers ten opzichte van enkele andere metrisch is nog mooier! En Twitter geeft die ons hier. Vergelijk je eigen volgers met je organische bereik of met alle twitteraars!

Safari - analytics.twitter.com - Audience insights - 28 mei 2015 09:12 Screen Shot

Let Op!

Om deze stats te krijgen moet je je Twitteraccount op taal Engels zetten, dan krijg je de uitgebreide versie, als je taal op NL staat is die veel beperkter en lang niet zo interessant. Audience Insights wordt namelijk, in de uitgebreide versie, eerst uitgerold in de VS, andere landen volgen daarna.

 

 

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter geeft met nieuwe Audience Insights blik in je volgers en veeeel meer!”

  1. Pingback: Twitter geeft met nieuwe Audience Insights blik...

Comments are closed.