Twitter gaat volgende week over op a-synchrone timeline

Update!

De tweet van Matt Navara werd verwijderd omdat het een ‘hoax’ bleek. De afbeelding is dus nep, u kunt doorlopen, niets te zien. @jack heeft inmiddels ook gereageerd:


Meer update onderin

De geruchten dat Twitter binnenkort haar synchrone timeline (nieuwste tweets altijd bovenaan) zou gaan verruilen voor een meer Facebook-achtige timeline waarbij een algoritme me de volgorde van tweets gaat bepalen worden steeds sterker. Sterker nog, volgens Buzzfeed (en Mashable en The Verge) is het wachten tot een einde gekomen en krijgen wel allemaal onze timeline in de war geschopt volgende week! En zo ziet het eruit dan:

a-synchrone timeline twitter

 

Bovenstaande afbeelding werd gedeeld door Matt Naverra:

In de afbeelding zie je hoe tweets niet langer van nieuw naar oud gaan; maar er vallen nog een paar dingen op!

toptweets-switch

Net onder het vlak waarin je een nieuwe tweets kunt opstellen zie je dat je nu de toptweets ziet (a-synchroon), maar ook de optie om de meest recente te zien! De nieuwe a-synchrone timeline zal dus opt-in worden, je kunt er zelf voor kiezen en dat lijkt ook bevestigd te worden:

Goede zaak lijkt me, want als ik de reacties op eerdere geruchten en deze aankondiging in mijn timeline zie, dan zou een onvrijwillige switch desastreuze effecten hebben:

Maar gelukkig krijgen we dus een keuze; de snel geïntroduceerde hashtag #RIPTwitter laat namelijk zien dat er niet heel veel mensen enthousiast van worden:

Een ander nieuw onderdeel staat iets lager:

toptweets-switch2

TopTweets kon je al zien als je zocht op een bepaalt onderwerp en die functie komt nu dus ook naar de timeline.

Ik blijf synchroon kijken, voor a-sunchroon hebben we Facebook, en die gebruik ik op ene heel andere (en veel minder veelvuldige) manier. Twitter blijft voor het hier en nu en het brekende nieuws.

Updates na de storm:

Het was heftig, een indicatie van hoe sterk mensen gehecht zijn aan hun chronologische timeline.

Allereerst verwijderde Matt Navara zijn tweet met de afbeelding in deze blog, omdat die blijkbaar nep was:

Daarna sprak @Jack zich uit, de eerste tweet kon je aan het begin van dit artikel al zien, dit was de hele tweetstorm boodschap:

Twitters a-synchrone timeline komt er toch aan!

Ondertussen blijft er nog steeds nieuws over de a-synchrone timeline die los staan van die nepafbeelding, zou mijn gok van een eerder bericht dan toch bewaarheid worden?

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  • 14
  •  
  •  
  •