Twitter gaat complete geschiedenis DM's via apps beschikbaar stellen

Een ondergeschoven, maar in potentie enorm krachtig, onderdeel van Twitter is het interne boodschapsysteem dat bekend staat onder de naam DM ofwel Direct Message. Zoals je weet zijn alle tweets die je plaatst openbaar tenzij je achter een slotje zit. je kunt ze versturen naar de mensen die jouw volgen en om een gesprek te hebben moet je elkaar dus wederzijds volgen. Maar DM’s zijn altijd een een beetje een ondergeschoven kindje geweest, ten onrechte vind ik. En naar het lijkt gaat Twitter daar iets aan doen!

twitter-dm

In een aantal tweets kondigde Twitter Support namelijk aan dat DM’s, of eigenlijk het onderliggende systeem, aan een grote update onderworpen wordt:

Tot nu waren de DM’s die je zag over de verschillende apps en clients meestal alleen degenenen die je ontving/ verstuurde toen je de betreffende app gebruikte (iPhone, iPad en web in mijn geval). Er ontbraken er nogal eens een paar en als je ze op een andere app openende waren ze allemaal nieuw, ondanks dat je ze op een andere app al wel gelezen had.

Aan dat laatste werd enige tijd geleden al iets gedaan, en zoals het eruit ziet worden nu de andere problemen ook aangepakt.

Vanmorgen was er in iTunes een nieuwe versie van de app, dus waarschijnlijk is er ook een nieuwe Android versie.

Maar nu Twitter beter aan het kijken is naar de manier waarop wij DM’s gebruiken zouden ze ook (wishful thinking) ook nog een extra stap kunnen zetten: Groeps DM”s!

DM’s via Twitter sturen aan groepen zou wel eens een heel leuke uitbreiding kunnen zijn voor Twitter die direct de concurrentie aangaat met het immens populaire WhatsApp.

De volgende stap zou dan ontbundeling kunnen zijn, dus de DM’s loskoppelen van de Twitter-app en als stand alone app uitbrengen en direct de concurrentie aangaan met WhatsApp. Ontbundeling is een trend die in opkomst lijkt. FourSquare ontkoppelde ‘ontdekken’ en ‘inchecken’. Ontdekken doe je nog steeds met FourSquare, maar inchecken doe je tegenwoordig met ‘Swarm‘. Facebook ontkoppelde hun DM systeem ook los van de app.

Overigens vind ik beide voorgaande voorbeelden enorm slecht! FourSquare gebruik ik sindsdien veel minder en de logica van van de messenger-app los van de FB app ontgaat mij ook compleet (vooral omdat ze doorlopend steeds opnieuw zo’n scherm ervoor laten zien dat ik geeneens meer lees, maar direct wegklik.

Hopelijk doet Twitter dat dan beter…

Overigens moet ik een kleine correctie aanbrengen in de tekst die ik schreef over dat je elkaar moet volgen om DM’s als gesprek te kunnen inzetten.

Twitter heeft ooit geëxperimenteerd met DM’s waarbij adverteerders een optie kregen om DM’s te ontvangen van iedereen die hen volgde, zonder dat ze terug hoefden te volgen. Heel handig voor bedrijven die webcare doen via Twitter. En aangezien ik sneaky goedgekeurd was als adverteerder kon ik dat aanzetten en kon iedereen die mij volgde (dat is wel een voorwaarde) mij een DM sturen zonder dat ik terugvolg.

Probeer maar eens 😉

Maar om onbekende redenen besloot Twitter het experiment te beëindigen, verwijderden ze de knop, maar die stond bij mij nog aan! Dus ik kan dat niet meer uitzetten, wil ik ook niet, omdat het voor mij best wel handig werkt als mensen me iets willen vragen dat ze als vertrouwelijk zien.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter gaat complete geschiedenis DM's via apps beschikbaar stellen”

  1. Pingback: Twitter gaat complete geschiedenis DM's via app...

Comments are closed.