Twitter experimenteert met 'intweet' analytics!

Twitter is weer aan het experimenteren gegaan met analyses. En zoals je wellicht weet ben ik een fan van twitter én analyses van data die daarmee geproduceerd wordt. Dus toen ik erop geattendeerd werd ging ik direct kijken of ik ook mocht ‘spelen’. Helaas, maar gelukkig hebben we @AnKoosman nog 🙂

twitter-mobile-analytics.0

In bijgaande afbeelding zie je hoe je als je een tweet in detail bekijkt op de mobiele app je plotseling een extra optie krijgt” “Vies Analytics”. An wees me er gisteravond dus op:

Ze dacht dat iedereen er al de beschikking over had, maar helaas kreeg ik het niet te zien in mijn app.

De nieuwe test laat je ontdekken wat het bereik van je tweet geweest is en waar de verschillende interacties uit bestonden. Daarbij lijkt het op de analytics die iedereen recent tot zijn of haar beschikking kreeg. met een twist.

Want waar de ‘normale’ analytics cijfers communiceert biedt de mobiele versie die nu getest wordt meer visuele informatie met plaatjes erbij om aan te geven hoe de interactie gekwalificeerd moet worden.

Daarnaast had An nog iets gezien:

Nu gebruik ik de app van twitter zelf zelden (ik ben een TweetBot fan), maar dit is de optie die op de website al langer mogelijk is.

Nadat je een zoekopdracht gegeven hebt krijg je de resultaten. Daarbij kun je kiezen tussen ‘Alle’ of ‘Top’ tweets. In het zoekveld staat echter nog een extra icoontje:

2014-11-26 08.32.31

Als je daar op de ‘lijntjes met bolletjes’ klikt komt er een scherm ‘omhoog’ met meer opties om te segmenteren. Doorklikken naar ‘Meer opties’ geeft nog meer mogelijkheden:

2014-11-26 08.32.43

En of dat allemaal nog niet voldoende nieuws was heft Twitter gisteren, net op tijd voor de komende feestdagen, Coupons ofwel kortingsbonnen geïntroduceerd!

Twitter is going great and it’s only getting better 😉

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter experimenteert met 'intweet' analytics!”

  1. Pingback: Tweet analyse nu ook in mobiele app, maar beperkt... | /cc Couwenbergh Communiceert

  2. Pingback: Tweet analyse nu ook in mobiele app, maar beperkt… | Herman vindt…

Comments are closed.