Twitter Connect voor wie nieuwe interessante accounts zoekt

Twitter is voor ‘newbie’s’ wel eens een overweldigende ervaring. Hoe vind je interessante accounts om te volgen? En dan niet zomaar een paar celebs, maar accounts die passen bij jouw persoonlijke interesses, die iets toevoegen aan je timeline! Tot voor kort had je daar het @MagicRecs account voor, maar dat is buiten werking. Maar Twitter biedt nu iets anders: Twitter Connect.

Twitter-connect

Twitter Connect vind je linksboven in de mobiele apps voor zowel iOS alsook Android. Onderstaande tweet laat je zien hoe Twitter het aankondigde:

Hoe werkt Twitter Connect?

Als je op de knop klikt:

Twitter Connect icoon

Dan kom je in dit eerste scherm:

Twitter Connect scherm 2

Daar vind je allereerst de depersonaliseerde accounts voor je, onderin het scherm staat wie van de mensen die je nu al volgt deze accounts ook volgen.

Bovenin zit een knop waarbij je kunt switchen naar ‘Populair’:

Populaire accounts in Twitter Connect

Deze kennen we ook al van de nieuwe startpagina van Twitter als je je aanmeld; het zijn de grote populaire accounts rond bepaalde thema’s als Sport, Cultuur, TV, Nieuws, etc

Maar je kunt nog een stap verder gaan als je terugkeert naar gedepersonaliseerd en dan op ‘Volg Personen Ga verder’ gaat:

IMG_3134

Hier gaat een algoritme aan het werk dat kijkt naar je tweets, wie je al volgt, wat je favoriet gemaakt hebt, etc en geeft aan de hand daarvan volgsuggesties. Oplettende lezers zien dat ik hier accounts krijg die ik via @Hermaniak al volg, dat klopt, dit zijn screenshots van het account @ExpertUpdate 🙂

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  • 3
  •  
  •  
  •