Twitter bevestigt komst tweets van onbekenden in je timeline

Eerder deze week brachten we je al het nieuws dat er een experiment gesignaleerd was waarbij je tweets van mensen die je niet volgt in je timeline zag opduiken. Die tweets waren gefavt door de mensen die je volgde, maar waar jij dus niets mee hoeft te hebben. Ik uitte nog de hartgrondige wens dat dat experiment geen doorgang zou gaan vinden, maar helaas heb ik geen enkele invloed op de beslissingen van Twitter, want Twitter heeft bevestigd -soort van dan- dat het experiment uitgerold wordt.

Twitter-timeline-change

Bovenstaande afbeelding is een screenshot van Twitters helppagina waarin ze uitleggen wat je ‘timeline’ is. QZ ontdekte dat die pagina is aangepast.

Het uitgelichte gedeelte luidt zo:

  • Additionally, when we identify a Tweet, an account to follow, or other content that’s popular or relevant, we may add it to your timeline. This means you will sometimes see Tweets from accounts you don’t follow. We select each Tweet using a variety of signals, including how popular it is and how people in your network are interacting with it. Our goal is to make your home timeline even more relevant and interesting.

Twee zaken vallen daarbij dus op:

  1. Other content: dus tweets van anderen (promoted tweets vallen daar dus niet onder) en
  2. a variety of signals: er is dus sprake van een algoritme.

Voor mij was/ is de chronologische weergave van Twitters timeline nu juist één van de factoren die het beter maakte dan Facebook om maar een alternatief platform te noemen. Daarbij de mogelijkheid dat ik zelf bepaalde wat ik te zien kreeg door selectief relevante accounts te volgen.

Dat is nu dus min of meer van de baan, ik kan nog wel bepalen wie ik volg, maar wat zij vervolgens doen, en waar ik dus geen invloed op kan uitoefenen, gaat nu mede bepalen wat ik zie.

Er is hierbij sprake van timeline, dus nog niet van eventuele lijsten die je gemaakt hebt. Misschien dat lijsten daardoor nog belangrijker worden? Als die vrij blijven van het nieuwe algoritme, dan kun je dus een lijst maken van de huidige accounts die je volgt en zo de nieuwe tweets die Twitter gaat pushen kan vermijden.

Het is een omweg, maar hij werkt wel hopelijk…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Twitter bevestigt komst tweets van onbekenden in je timeline”

  1. Pingback: Geen Paniek! Twitters timeline zal veranderen, maar dat is niet erg… | Herman vindt…

Comments are closed.