Twitter begint uitrol eigen videoplatform

Twitter kondigde vorig jaar een aantal nieuwe feature aan die ze in 2015 zouden gaan uitrollen. Zoals je wellicht gezien hebt is de eerste start gemaakt met de uitrol van ‘While You Were Away‘, een feature die ervoor zorgt dat je een ‘samenvatting’ krijgt van de tweets die je miste toen je niet ingelogd was. Deze uitbreiding van Twitter werd met gemengde gevoelens ontvangen. Oud-gediende hardcore gebruikers zijn er schijnbaar niet zo blij mee, maar volgens mij is de feature ook opgezet door mensen die niet elk uur hun timeline checken, en voor hen zou het een goede uitbreiding kunnen zijn. Als je weet wat je mist kom je misschien vaker kijken… Maar Twitter rolt op het moment ook een andere feature uit: een eigen videoplatform!

Twitter-624x351

De nieuwe feature werd ontdekt door een gebruikers die aan het rondspelen was met url’s:

De url waar dit zich allemaal gaat afspelen is http://video.twitter.com, als je daar nu naartoe gaat zie je dat het op het moment nog voorbehouden is aan enkele door Twitter geselecteerde partners (lees adverteerders), maar ik verwacht dat dit binnen niet al te lange tijd voor iedereen beschikbaar komt.

Schermafbeelding 2015-01-03 om 09.54.26

Social video kan dan los komen van de apps van Vine (Twitter) en Instagram video en native op twitter gedeeld worden. En daar zijn goede redenen voor! Onno Weusthof deelde eerder deze week, via DM, namelijk al een voorbeeld van de video-optie zoals die straks live gaat. De video’s hebben namelijk een heel leuk aparte feature! Als je een dergelijke video namelijk aanklikt begint die af te spelen, no biggie. Maar als je dat gedaan hebt, dan kun je doorscrollen en dan blijft de video in de rechteronderzoek doorspelen, terwijl je je timeline verder leest (die werkt ook al met SoundCloud audio bestanden). Deze drie afbeeldingen laten zien hoe dat werkt: video 1 video 2 video 3 Je ziet hoe de video rechtsonder, over de verschillende pagina’s, gewoon door blijft spelen. Een balk geeft aan hoever de video gevorderd is. Brand behoort dus blijkbaar tot de geselecteerde partners. Wil je het ook proberen, dan kun je daar deze tweet voor gebruiken, maar wel op je mobiel!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twitter begint uitrol eigen videoplatform”

  1. Pingback: Social overview: Januari 2015 | VLCM

  2. Pingback: Twitter lanceert groep-DM’s en videohosting! | Herman vindt…

Comments are closed.