Tweets gaan weer realtime in Google Search verschijnen

In de begindagen van Twitter (om precies te zijn tussen 2009 en 2011) werden tweets die gepost werden direct zoekbaar via Google. Twitters eigen zoekmachine was nog niet zoals we die nu kennen. Dat kwam omdat Google toegang had tot de firehose van twitter, de firehose is de datastroom van alle tweets die we met elkaar in realtime verzenden. Maar zoals gezegd kwam die samenwerking tot een eind. Maar elk eind is een optie voor een nieuwe start en die staat voor de deur!

Google-twitter-search

Volgens Bloomberg gaat Twitter deze week tijdens de zogenaamde ‘earnings call’ (een overleg met grote investeerders in de aanloop naar de Q1 resultaten) bekendmaken dat de twee giganten opnieuw gaan samenwerken.

Als de deal doorgaat zal dat weer een hernieuwde boost van Twitter geven. Zoals bekend is Twitter hét platform waar mensen nieuws gaan zoeken als er iets ‘groots’ gebeurt. Google is de plek waar mensen gaan zoeken die niet op Twitter actief zijn.

Als die mensen na de deal op Google naar het brekende nieuws gaan zoeken zullen de tweets die zojuist rond het onderwerp gepost zijn in de realtime zoekresultaten van Google opduiken.

Hoe is nog naar de vraag. Google heeft meerdere manieren gebruikt hoe de tweets in de zoekresultaten opduiken.

social-tweets-1

Daarnaast kondigde Twitter deze week aan dat promoted tweets ook in FlipBoard en het Japanse deel van Yahoo gaan verschijnen. Zou de deal ook inhouden dat promoted tweets in Google Search gaan opduiken? Dat zou dan direct concurreren met Google’s eigen Adwords…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •