Tweetdeck Teams samenwerken binnen Twitteraccount zonder wachtwoord te delen

Één van de meest voorkomende redenen van een hack van een groot Twitteraccount, waar dan vaak meerdere mensen mee werken, ligt aan het feit dat alle gebruikers van het account de beschikking hebben over het wachtwoord en dat ook kunnen wijzigen. Door slimme Phishingmails te versturen kunnen onverlaten op die manier toegang krijgen tot het account, het wachtwoord wijzigen en daardoor het account (tijdelijk) overnemen tot Twitter de boel weer hersteld heeft. Vandaag rolt TweetDeck een nieuwe optie uit genaamd ‘Teams’. Die zorgt ervoor dat je met een team aan een account kan werken, maar dat slechts 1 persoon het wachtwoord heeft en kan wijzigen!

Schermafbeelding 2015-02-18 om 09.25.08

TweetDeck kondigde de nieuwe optie zelf aan via onderstaande tweet:

Via de link naar het blog kunnen we ontdekken hoe Teams zal gaan werken.

De ‘eigenaar’ van het account logt in op het vernieuwde TweetDeck en schakelt de optie ‘teams in. Daarna kan die persoon anderen uitnodigen via hun Twitter accountants. Op de daaraan gekoppelde emailadressen ontvangen die personen een uitnodiging. Als ze die accepteren ontvangt de eigenaar daar weer een mail over.

TweetDeck teams kent meerdere rollen. Zoals we al eerder stelden is er om te beginnen de ‘eigenaar’. Die kan alles met het account, teamleden uitnodigen, verwijderen en zo. En dus ook het wachtwoord wijzigen. Daarnaast kent het account ‘Admin’ rollen; die kan ook bijna alles wat de eigenaar kan, maar NIET het wachtwoord wijzigen! Als laatste kent Teams ‘Contributors’, die kunnen alleen met het account werken, maar geen nieuwe teamleden aanmaken of verwijderen; en dus zeker niet het wachtwoord wijzigen.

In onderstaande video laat TweetDeck het allemaal in beeld zien:

Als je nu met de nieuwe feature aan de gang wilt gaan moet je eerst nog even een veiligheidsmaatregel uitvoeren!

TweetDeck liet in het verleden namelijk mensen toegang houden zelfs als het wachtwoord van het betreffende account gewijzigd was! Daarom kun je beter eerst via je app setting van het account Tweetdecks toegang tot je account verwijderen. Dan is die sluimerende veiligheidslek weg. Daarna koppel je het nieuwe TweetDeck aan het account en kun je teamleden gaan uitnodigen.

De nieuwe functie wordt vanaf vandaag uitgerold voor de webversie van TweetDeck, de Chrome app en de Windows versie. Over de Mac versie staat nog niets gemeld.

Met deze stap zet Tweetdeck een belangrijke stap naar meer HootSuite functionaliteit, hoewel HootSuite als social media management tool meer sociale profielen kan beheren en dus voor de meeste gebruikers nog wel een voorsprong houdt.

Maar is je team alleen actief op Twitter, dan is het gratis Tweetdeck een betere keuze dan de Pro versie van HootSuite; je hebt namelijk een HootSuite Pro account nodig om tweets te voorzien van afbeeldingen die zichtbaar zijn in tweets omdat ze pic.twitter.com gebruiken in plaats van de storende ow.ly die plaatjes via het gratis HootSuite meekrijgen.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •