Twee grote aanpassingen van Twitter staan nu live!

Twitter is doorlopend aan het vernieuwen en verbeteren (tenzij ze iets doen wat jij toevallig niet leuk vind) om onze ervaring beter te maken en daarnaast (of allereerst) de eigen inkomstenpositie te verbeteren. Dat valt gelukkig veelal samen. Afgelopen nacht heeft Twitter twee aanpassingen aan de website en de mobiele apps gedaan die daar weer een voorbeeld van zijn. De eerste is verbeterde manieren om mensen die je lastigvallen te blokken en/of rapporteren. De tweede wordt al het kopiëren van Instagram genoemd: nieuwe filters bij foto’!

154605103-645x250

De eerste aanpassing, verbeteren mogelijkheden blokkeren/ rapporteren, kun je zowel op het web als op de mobiele app terugvinden. Deze aanpassing is langverwacht, vooral vrouwen en dan zeker vrouwen met een mening en dan helemaal vrouwen met een mening die in de traditionele media aandacht krijgen hebben het op Twitter wel eens zwaar te verduren. Beledigingen, bedreigingen en die laatste soms extreem ernstig. Het is helaas geen uitzondering. Het idee van anonimiteit is voor sommigen blijkbaar voldoende om een riool aan onderbuikgevoelens te openen.

Tot voor kort kun je alleen beperkt melding daarvan maken. Blokken zodat ze je ‘niet’ meer konden zien en rapporteren.

Twitter meldde de aanpassing via onderstaande tweet:

Op het web zijn deze uitgebreidere opties ook terug te vinden onder de drie ‘More’ bolletjes: Schermafbeelding 2014-12-03 om 08.56.26

Ik heb @ErnstJanBos natuurlijk niet echt geblokkeerd of gerapporteerd. Als je daarna op je website setting kijkt zie je welke accounts je allemaal geblokkeerd hebt: B33hyN1IMAAPxXB.jpg-orig De website aanpassing wordt de komende tijd uitgerold.

Natuurlijk is rapporteren de eerste stap, maar d follow-up is minstens zo belangrijk. Volgens geruchten zou Twitter ook werken aan een optie om in bulk accounts te rapporteren.

De tweede aanpassing is leuker! Foto’s die je maakt vanuit de app op mobiel kun je voortaan voorzien van nieuwe filters en bewerkingen:

Fotofilters werden in 2012 geïntroduceerd toen Twitter naast de overname van Instagram greep. Maar ze werden bij mijn weten amper gebruikt. Dat zou met de vernieuwde filteropties wel eens kunnen veranderen. Er zijn veel meer filters beschikbaar. De nieuwe filters kun je ook nog eens aanpassen door tweemaal op de filter te klikken.

En natuurlijk werden de nieuwe filteropties met Instagram vergeleken:

twitter-filters

Zoek de verschillen, of overeenkomsten; dan is sneller misschien.

Hoe dan ook. Twitter laat zien dat het nog volop in beweging is en nog lang niet klaar met het tweaken van het platform naar onze wensen.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 comments on “Twee grote aanpassingen van Twitter staan nu live!”

Comments are closed.