‘Trending Tweets’ Twitter experimenteert met a-synchrone timeline

Iedereen die al wat langer op Twitter actief is weet dat Twitter regelmatig dingen in de live-omgeving test. Soms hoor je daar nooit meer wat van, en soms -als de test ‘geslaagd’ is- krijgen we de feature allemaal. Daarom vind ik de tests van Twitter ook interessant, het geeft inzicht in de manier waarop Twitter denkt dat het platform aangepast moet worden. De laatste test die de rond doet is die van ‘Trending tweets’ of beter gezegd: ‘Trending Hashtags’!

trending

Hoe zien Trending Tweets eruit?

De tests laten zien dat mensen in hun timeline een onderdeel zien, lijkt op ‘While You Were Away‘ dat laat zien wat je miste toen je weg was, waarbij je een kop ziet met het onderwerp/ hashtag en vervolgens enkele tweets over dat onderwerp.

De tests werden eerst ontdekt door VentureBeat en later zag ook TheNextWeb er voorbeelden van.

De eerste ging over The Australian Open:

Twitter-AusOpen-Trending-Tweet Twitter-AusOpen-Trending-Tweet Twitter-AusOpen-Trending-Tweet

Daarbij kun je nog denken dat die gepland ingezet wordt, bijvoorbeeld om adverteerders te behagen die op die manier aandacht proberen te krijgen. Iedereen wist dat #AusOpen eraan zat te komen. Maar de tweede test was niet te plannen, #RIPTerryWogan rond het overlijden van deze populaire Britse tv-presentator:

A-synchrone timeline?

Twitter is sinds Jack Dorsey weer aan het wiel staat weer aan het veranderen. En één van die veranderingen die regelmatig als gerucht de kop opsteekt is de a-synchrone timeline. Dat behoeft enige uitleg. Twitter laat tweets ongecensureerd en ongestructureerd aan je voorbij komen. De nieuwste staan bovenaan je timeline en als je naar beneden scrollt worden ze ouder in tijd. Dat noemen we de synchrone timeline. Facebook daarentegen heeft een a-synchrone timeline. Een algoritme bepaalt wat jij wel en niet te zien krijgt.

Twitters nieuwe test zou de eerste stap naar een a-synchrone timeline kunnen zijn; gelukkig -ik ben geen fan van een a-synchrone timeline op Twitter- kun je net als bij ‘While You Were Away’ via het kruisje de niet gevraagde trend wegklikken.

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •