Tooltje haalt uit je timeline of lijsten alle gedeelde contentlinks!

Één van de redenen dat ik fan ben van Twitter is dat het gebruikt wordt om interessante contentlinks te delen op onderdelen die ik interessant vind. Daarom volg ik ook de mensen die ik volg, om de interessante relevante informatie die ze delen. Maar niet iedereen leest alles wat hun netwerk deelt (ik ben daar geloof ik een uitzondering op), dus de kans bestaat dat je soms leuke interessante en relevante links naar content mist. Dan komt onderstaand tooltje van The New York Times misschien handig van pas!

Schermafbeelding 2014-07-28 om 09.36.27

De tool heet ‘Vellum’ en is heel simpel te gebruiken:

  1. Je bezoekt de website
  2. Daar koppel je je Twitteraccount via OAuth
  3. Daarna krijg je via de tool alle links die door wie je volgt gedeeld zijn:

Schermafbeelding 2014-07-28 om 09.46.03

Achter elke link staan de accounts die die link gedeeld hebben. Waarom er soms tweemaal dezelfde accounts staan is mij niet geheel duidelijk. Eerst dacht ik dat de betreffende accounts de link tweemaal gedeeld hadden, maar dat lijkt me bij nader inzien niet kloppen. Ik denk dat het een bug is die optreedt als de link slechts 1x gedeeld is.

Maar het kan nog handiger!

Zoals hiervoor beschreven kan de tool alle gedeelde links uit je timeline zo tonen, maar de tool is nog beter dan dat!

Als je veel mensen volgt kun je die opdelen in verschillende relevante groepen die we lijsten noemen. Bijv een groep met Facebook experts, Twitter enthousiastelingen, of welk topic jij interessant vind. Je hoeft mensen op lijsten zelfs niet te volgen, je kunt iedereen op een lijst zetten. En Vellum kan ook de links uit die lijsten halen:

Schermafbeelding 2014-07-28 om 09.46.39

Hierboven zie je de links uit de openbare lijst ‘Uden‘ die ik ooit maakte, maar dat kan dus elke openbare of privé lijst zijn die je zelf gemaakt hebt. Maar ook op lijsten waarop je geabonneerd bent!

Zo onderhoud @NLKabel een lijst met mensen die verstand van Auteursrechen hebben, daar ben ik op geabonneerd en daarom kan ik de tool ook daar de contentlinks uit laten filteren:

Schermafbeelding 2014-07-28 om 10.01.05

Erg handig moet ik zeggen, ik denk dat ik die de komende tijd vaker ga gebruiken!

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Tooltje haalt uit je timeline of lijsten alle gedeelde contentlinks!”

  1. Pingback: Handige nieuwe tool om Twitterlijsten te beheren | Herman vindt…

Comments are closed.