Star Trek parodie Twitteraccount krijgt officieel boek!

Nerd is het nieuwe zwart! Of iets dergelijks als openingen leek me bij dit bericht wel gepast. Zoals ik gister al stelde zijn er vele soorten parodie-accounts op Twitter, kijk maar eens hoeveel verschillende soorten ‘Grumpy Cats’ er zijn! Maar soms steekt een bepaald parodie-accounts met kop en schouders boven de rest uit en krijgt puur op eigen merite een geheel eigen leven. dat overkwam het account @TNG_S8 dat sinds oktober 2011 al de 8ste serie van de beroemde science fiction reeks Star Trek belicht; alleen… Er is geen 8ste seizoen!

title star trek

Star Trek is een serie die al sinds 1966 miljoenen mensen aan zich heeft weten te binden. De eerste serie met Captain Kirk inspireerde legio jongeren om in de wetenschap te gaan en talloze gebruiksobjecten zijn terug te herleiden tot apparaten die we voor het eerst zagen in Star Trek (denk daarbij aan de mobiele telefoon en de ‘Communicator’ of de smartphone en de ‘tricorder’). De fans van de serie staan liefdevol, of sarcastisch, bekend als Trekkies en zij verleden zich als hun favoriete karakter en lopen daarin conventies af.

De serie zag na de eerste incarnatie talloze vervolgen en spin-offs. Uiteindelijk werd in 1994 met de 7e serie Star Trek: The Next Generation de tv-serie afgesloten.

Dus hoezo een 8ste seizoen?

Dat seizoen is er dus nooit gekomen, belave dan via het Twitteraccount van @TNG_S8 dat gerund wordt door Mike McMahan.

Daarmee liet hij duizenden nieuwe, en steeds vreemdere, verhaallijnen passeren:

Schermafbeelding 2014-06-29 om 09.52.17

Maar als je goed kijkt zie je in de laatste tweet dat er iets speciaals aan de hand is:

Inderdaad, het parodie-account kreeg groen licht van het officiële Star Trek om de tweets om te zetten in een geïllustreerd boek! Twee bekende tekenaars zullen de illustraties verzorgen en daarna zal het boek gewoon te koop zijn.

Engage Mr Zulu!

Bron: The Verge

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •