Ontsluit exclusieve content van nieuwe serie Homeland met tweets!

Twitter is voor televisie een geschenk uit de hemel; daar waar eerst via massamedia gezocht moest worden naar kijkers en potentieel geïnteresseerden kan het station nu direct in contact treden met bestaande fans en die via relevante acties activeren en laten bijdragen aan de verdere verspreiding van de bekendheid van de serie binnen de eigen (vaak relevante) kring volgers. Hoe? Door gebruik te maken van de mogelijkheden die Twitter biedt! Bijvoorbeeld ‘Flock To Unlock’ en de populaire serie Homeland houdt op dit moment zo’n actie!

Schermafbeelding 2014-10-01 om 08.57.54

Homeland, voor de mensen die er niet bekend mee zijn een spionage/ actie serie a la 24 waar terroristen de VS bedreigen, begint binnenkort aan het nieuwe seizoen. Voor de fans een spannende tijd, zij zijn al weken op zoek naar hints, tips, exclusieve beelden ed om als eersten te weten welke kant het nieuwe seizoen op zal gaan.

Op Twitter is Homeland ook actief en @SHO_Homeland heeft inmiddels zo’n 136k+ volgers. Die kunnen dus een behoorlijk bereik opbouwen met de juiste actie; en daar komt ‘Flock To Unlock’ mooi van pas.

‘Flock To Unlock’ is een ‘tool’ van Twitter waarbij een vooraf bepaald aantal mentions/ retweets gehaald moet worden om een ‘beloning’ te krijgen. Homeland doet dat met deze tweet:

Aangezien er een card-techniek in verwerkt is zal ik ook de screenshot geven: Schermafbeelding 2014-10-01 om 09.13.03 Zoals je ziet is de tweet 13 uur geleden geplaatst, in die tijd is hij al 123 keer geretweet en als je de hashtag #HomelandIntel bekijkt zie je dat er doorlopend nieuwe tweets over verschijnen. Op moment van schrijven is daarmee 7% van de benodigde aantal tweets bereikt, nog 93% te gaan. Aangezien ik een fan ben van Homeland deed ik mee. Eerste met een eigen tweet:

Maar ook met een ‘vooropgestelde:

Het lijkt een beetje op ‘Retweet en win’ acties, maar met een groot verschil. Niet een enkele deelnemer krijgt/ wint de prijs, maar iedereen, zelfs de mensen die niet aan de actie deelnamen. je krijgt direct feedback in de tweet hoever de actie al gevorderd is; dat stimuleert het gamification effect. Veel sympathieker dus in mijn opinie.

Benieuwd hoe de actie verder verloopt zal ik eind van de dag een update plaatsen met de voortgang. Wil je meer weten over ‘Flock To Unlock’ dan kun je daarvoor terecht bij Twitter Advertising.

Naschrift: YES! Gisteravond (2-10 dus) kreeg ik onderstaande mention:

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1 comment on “Ontsluit exclusieve content van nieuwe serie Homeland met tweets!”

  1. Pingback: Ontsluit exclusieve content van nieuwe serie Ho...

Comments are closed.