Nieuwe tool voor 'Fav-spam' op Twitter :-(

Wie herkent het volgende: Nieuwe volger… 3 dagen daarna ontvolgen… 5 dagen daarna weer terug… 3 dagen daarna weer weg… enz. Juist, een tooltje dat op basis van bepaalde zoekwoorden Twitteraccounts automatisch gaat volgen en als je niet terugvolgt wordt je weer ontvolgd. Geautomatiseerde interactie is in opkomst, en daar is nu een nieuwe tool bijgekomen die je automatisch tweets laat ‘liken’. Oh jee, wat fijn zo’n interactie…NOT!

TwitFox like spam

Sinds Twitter de activiteitentab instelde zie je wanneer iemand een tweet van je favoriet maakt. Op zich leuk, er zijn vele redenen waarom mensen een tweet favoriet maken en de meeste ervan hebben te maken met de inhoud van je tweet, de aard van de conversatie die je had met elkaar of de indruk die de lezer van de inhoud van je tweet had.

Maar de basis van al deze punten is dat ze menselijk zijn, de actie wordt bewust gepleegd en heeft daardoor waarde. Niet voor niets stuurt Twitter tegenwoordig op engagement in plaats van retweets of zo, en een tweet favoriet maken is, als die bewust gedaan werd, een indicatie waar je iets mee kunt.

Enter TwitFox

Deze relatief nieuwe tool (bijbehorend Twitteraccount @TwitFoxapp sinds mei vorig jaar actief en sinds begin vorige maand ook via @GetTwitFox actief) laat je op basis van enkele zoekwoorden tweets vinden en fav die dan voor je. Of, oh joy, laat de tool de tweet voor je retweeten.

Dan krijgt de ontvanger van deze hartelijke aandacht een melding in zijn of haar activiteitentab en dan gaat die je waarschijnlijk volgen (NOT); want zeg nou zelf. Er gaat toch niets boven een anoniem geautomatiseerde actie om waardevolle betekenisvolle interactie op gang te brengen. De tool kent natuurlijk de context van de tweet, weet alles over jou persoonlijke inzet van het social media platform Twitter en op die manier ga je hoogstwaarschijnlijk duizenden euro’s omzet genereren!

Ik hoop van harte dat het sarcasme dat ik erin stopte eruit druipt, je kunt niet voorzichtig genoeg zijn, dadelijk denken jullie nog echt dat ik ook maar enige waarde hecht aan een dergelijke tool.

Nee, ik denk absoluut niet dat een tool die zoiets doet ook maar iets kan bijdragen aan je business behalve dat je na enige tijd zult merken dat steeds meer mensen je blokkeren, behalve de bolaccounts die toch al volledig geautomatiseerd door het leven gaan. (volg-ontvolg-volg-ontvolg)

Maar er is een voordeel aan deze en soortgelijke tools, we kunnen wachten op de eerste FAILS die op basis van een geautomatiseerde like boven water komen. Denk aan de pizzatent die het sarcasme van de tweet ‘really liked the cold cheese on that pizza we ordered an hour ago @PizzaXYZ’ niet kon herkennen…

Deel dit artikel met je volgers/ vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •